Mokslininkai: vyro patrauklumas tiesiogiai priklauso nuo jo svorio  (15)

Partnerio ieškančioms moterims svarbiausias kriterijus yra vyro svoris. Jis nustumia į antrą planą netgi vyriškais laikomus veido bruožus – atsikišusį smakrą bei primerktas akis, teigia mokslininikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su tuo koreliuoja ir teorija apie stipriu imunitetu pasižyminčių vyrų patrauklumą, skelbia MSNBC.

Naujausias Pretorijos universiteto (Pietų Afrikos Respublika) mokslininkų atliktas tyrimas rodo, kad moterims svarbiausias yra vyro svoris, o ne jo vyriškumas, mat normalus kūno sudėjimas bet kokiu atveju byloja apie gerą imunitetą ir tokią pačią sveikatą, nes labai mažo ar per didelio svorio žmonės neretai serga.

Vyrų svorio svarbą moterims nusprendę patyrinėti mokslininkai nufotografavo 69 europiečius, vilkinčius vien apatinius drabužius. Taip pat buvo išmatuota jų riebalų koncentracija ir testosterono lygis.

65 procentų savanorių svoris buvo normalus, 4 procentų – nepakankamas, o 30,4 procento tiriamųjų turėjo antsvorio. Atlikus kraujo tyrimą buvo įvertintas ir vyrų imunitetas.

Tiriamųjų nuotraukos buvo išdalintos 29 moterims. Pažiūrėjusios į stipriosios lyties atstovų veidus ir kūnus, jos turėjo įvertinti jų patrauklumą. Nepriklausoma dvidešimties heteroseksualų grupė vertino nufotografuotų vyrų vyriškumą. Dar keturiolika moterų bandė nustatyti nutukimo laipsnį pagal veidus.

Paaiškėjo, kad nutukimas tiesiogiai siejamas su silpnu imuniniu atsaku ir mažesniu patrauklumu. O štai vyriškumas nebuvo siejamas nei su imunitetu, nei su figūros ar veido patrauklumu. Visais atvejais svarbiausias buvo vienas rodiklis – vyrų svoris. Būtent nuo jo priklausė testosterono koncentracija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(5)

Komentarai (15)