Abejojama, ar tikrai Irano beždžionė grįžo iš kosmoso (Video)  (0)

Šią savaitę Iranas pranešė, kad po kelerių metų bandymų jam pagaliau pavyko išsiųsti į kosmosą beždžionę. Negana to, anot Irano žiniasklaidos, per suborbitinį skrydį į 120 kilometrų aukštį pakilusi beždžionė liko gyva. Tačiau panašu, kad pergalingi pareiškimai apie žengtą didelį žingsnį Irano kosmoso programoje gali būti gerokai perdėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano televizija parodė vaizdo reportažą su tariamai kosmose pabuvojusia beždžione, kuri atrodė labai nelaiminga, tačiau gyva.

Tiesa, internautai ir Vakarų žiniasklaida atidžiau ištyrinėjo Irano FARs naujienų agentūros išplatintas nuotraukas, kuriose „astronautė“ matoma prieš ir po skrydžio. Manoma, kad jose visgi rodomi skirtingi gyvūnai.

„The Independent“ pastebi, kad nuotraukoje, kurioje rodoma į kosmosą išsiųsta beždžionė, jai dešinėje virš akies matyti nemažas apgamas. Beždžionė, kuri neva grįžo iš kosmoso, tokio apgamo jau nebeturi.
„France24“ taip pat pažymi, kad visoje Irano žiniasklaidoje buvo gausu informacijos ir nuotraukų apie kapsulės paleidimą, tačiau nei vienos, kuri įrodytų, kad raketa grįžo į Žemę.

Irano kosmoso agentūros atstovas Mohammadas Ebrahimi teigia, kad tai – viso labo nesusipratimas. Esą vienoje iš spaudai išplatintų nuotraukų matoma beždžionė-dublerė, kuri būtų buvusi išsiųsta į kosmosą, jeigu iki skrydžio būtų kas nors nutikę pirmajai. M.Ebrahimi ir informavo apie į kosmosą išskraidinto primato vardą – Pishgam, kuris iranietiškai reiškia „pionierius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)