Kiborgai pagal 1920 metų įsivaizdavimą jau vaikšto šalia mūsų  (1)

Kiborgo (žmogaus – roboto) koncepcija pasirodė visai ne prieš 30-40 metų, kaip gali pagalvoti daugelis iš mūsų. Apie tai, kad kai kurios žmogaus kūno dalys gali būti pakeistos dirbtinėmis, svajojo daugelis mokslininkų. Štai kaip visa tai buvo įsivaizduojama 1920 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite dirbtinę širdį, taip pat protezus, kurie pakeičia kojas ir su kuriais galima sėkmingai bėgioti, galų gale galite įsivaizduoti: kada nors jums galės įstatyti naujus dantis (aišku, dirbtinius) vietoj iškritusių natūralių! Ir visa tai ne vienetams, o kiekvienam norinčiam! Stop, visa tai mes jau turime. Viskas teisingai, kadangi taip ateitis buvo įsivaizduojama dar tolimais 1920-aisiais.

Dalykai, kurie atrodė neįmanomi maždaug prieš gerą amžių, dabar tapo kasdienybe, ir mums visai nereikia laužyti galvos, kad mes gyvename šalia tikrų tikriausių kiborgų (o galbūt ir patys jais esame).

Aukščiau parodytas paveiksliukas buvo publikuotas žurnale „Science & Invention“. Jame esantis vyras turi dirbtinę širdį, dirbtinius inkstus ir netgi dirbtinę akį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (1)