Hibridiniai žmogaus ir gyvūno organai – implantų ateitis? (Video)  (0)

Bioinžinerijos pažangai lekiant septynmyliais žingsniais mokslininkai savo laboratorijose kartkartėmis bando patikrinti kur yra to, kas įmanoma ribos. O jų vaizduotę nusprendė paskatinti dizainerė Agatha Haines, sukūrusi konceptualių vaizdo įrašų apie modifikuotus organus su išskirtinėmis galimybėmis seriją – gali būti, kad ateityje tokia idėja iš tiesų bus realizuota, o žmonės bus patobulinti taip, kad nereikės širdies stimuliatorių ar kraujo krešumą mažinančių vaistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis menininkės įsivaizduotas organas - „Electrostabilis Cardium“ - būtų tarsi biologinis širdies stimuliatorius, kuris širdžiai pradeda siųsti elektros impulsus vos pajutus pirmuosius infarkto požymius.

Kita hibridinio organo koncepcija – visiškai naujas organas, praturtintas dėlių liaukomis. Jis, pastebėjęs, kad kažkur organizme susidarė krešulys, išskirtų antikoaguliacinėmis savybėmis pasižyminčių dėlių seilių su hirudinu, rašo theverge.com.

A. Haines svetainei „We Make Money Not Art“ sakė, kad norėjo, jog jos sukurtų hibridinių organų vaizdas ir parodytų, iš kokio gyvūno yra kilęs, ir kokį poveikį kūnui turėtų turėti. „O tai, ar žmonės pasirengę priimti tokius organus, yra klausimas, kurį noriu užduoti šiuo projektu. Manau, kad jeigu organai yra iš dalies sukurti iš mūsų pačių ląstelių, tai galbūt mes juos labiau noriai priimtume į savo kūnus“, - sakė menininkė.

Iš dalies ji yra teisi – jei ne psichologiniu, tai bent jau biologiniu požiūriu. Organizmas yra labiau linkęs atmesti persodintą organą, jeigu jis yra iš svetimų ląstelių, tačiau prisotinus organą savomis ląstelėmis atmetimo reakcijos turėtų būti retesnės.

Daugiau šio projekto metu sukurtų organų galima pamatyti šioje svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)