Naujos ištraukos iš fantastinio filmo „Gravitacija“: katastrofų grandinė orbitoje (Video)  (7)

Rimtų nemalonumų Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbantiems astronautams gali pridaryti menkas grūdelis – mat jis ten, kelių šimtų kilometrų aukštyje, dažniausiai skrieja šiurpiu (~28 000 km/val.) greičiu ir pramuštų, ko gero, net ir tanko šarvą. Bet ką daryti, kai orbitoje prasideda nevaldoma grandininė katastrofų reakcija? Internete pasirodė dar nematytos ištraukos iš rudenį kino ekranus pasieksiančio įspūdingo fantastinio filmo „Gravitacija“ (Gravity).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-07-25 Naujos ištraukos iš fantastinio filmo „Gravitacija“: katastrofų grandinė orbitoje (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alfonso Kuarono (Alfonso Cuarón) režisuotame kino filme, kuriam scenarijų parašė pats režisierius kartu su savo sūnumi Jonu (Jonas), pasakojama apie du astronautus (aktoriai Džordžas Klūnis [George Clooney] ir Sandra Bulok [Sandra Bullock]). Išėjimo į atvirą kosmosą metu jų daugkartinio naudojimo erdvėlaivį netikėtai sunaikina kosminių šiukšlių lavina. Astronautai lieka sklandyti orbitoje.

 

Tarsi to dar būtų maža, skafandrų balionuose baigiasi jų oro atsargos. Nelaimėliai nebeturi ir radijo ryšio su Žeme. Nublokšti nuo TKS ir dreifuodami beorėje erdvėje, astronautai privalo rasti būdą išsigelbėti ir grįžti namo.

Kino ekranuose tikros mokslinės fantastikos pasitaiko retai – tokios fantastikos, kurioje pakankamai dėmesio skiriama pirmajam žodžių junginio „mokslinė fantastika“ žodžiui. Kaip viskas juda nesvarume (mikrogravitacijoje)? Kas nutinka, kai tokioje aplinkoje susiduria neįsivaizduojamai greitai skriejantys kūnai? Kas tokioje situacijoje nutiktų žmogaus kūnui? Ir, svarbiausia bet kuriam kino filmui, kaip tokioje situacijoje atsidūręs žmogus susidoroja su tokia patirtimi ir iššūkiais?

Šiaip ar taip, „Gravitacija“ – tik kino filmas: poros valandų trukmės pramoginis reginys. Pramogos pramogomis, tačiau mokslo naujienų portalų atstovai ir pasirodžius naujoms būsimo filmo ištraukoms tebetvirtina, kad filmo statytojai namų darbus atliko nepriekaištingai – ypač judėjimo orbitoje mechanikos klausimu.

Kino filmas ekranus pasieks šių metų spalį.

Ankstesnį filmo anonsą rasite spustelėję šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (7)