Dalai Lama, Styvenas Seagalas ir Avataro projektas – kas juos sieja?  (0)

Ką turi bendro Dalai Lama, Styvenas Seagalas ir Avataro projektas? Dalai Lama ir Styvenas Seagalas, abu pasaulyje žinomi žmonės, visuomenės veikėjai ir abu budistai. Ką turi bendro budizmas ir mokslas? Čia vertėtų pacituoti Alberto Einšteino kadaise išsakytą frazę, „jei jau kalbėti apie religiją, kuri galėtų būti artimiausia mokslui, be jokios abejonės tai budizmas“. Tad nieko keisto, jog mokslo priešakyje esančiam Avataro projektui paramą iš visų religijų pirmiausiai pareiškė būtent budistų atstovai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-16 Dalai Lama, Styvenas Seagalas ir Avataro projektas – kas juos sieja?  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2011 metų gegužės 16 dieną visame pasaulyje gerai žinomas Holivudo aktorius Styvenas Seagalas parašė atvirą laišką tuo metu dar buvusiam Ministrui Pirmininkui Vladimirui Putinui, laiške buvo pasiūlytas susitikti tam kad aptarti bendradarbiavimo galimybes su Visuomeniniu judėjimu „Rusija 2045“, kuri žada, kad naujų technologijų panaudojimas gali pagerinti žmonių gyvenimo kokybę, o su laiku pasiekti, kad žmogus taptų nemirtingas iki 2045 metų.

Styveno Seagalo teigimu, jis apie šio visuomeninio judėjimo egzistavimą sužinojo iš savo draugų Rusijoje ir jau priėmė sprendimą prisijungti prie šio judėjimo. Visą Styveno Seagalo kreipimasi galima peržiūrėti žemiau. (žr. video)

Styvenas Seagalas - ne vienintelis garsus budistas, išreiškęs paramą projektui „Rusija 2045“. Su Visuomeninį judėjimą „Rusija 2045“ palaiko dar vienas ne mažiau žymus žmogus - Tibeto dvasinis vadovas, jo Šventenybė Dalai Lama, kuris visai neseniai lankėsi Lietuvoje, buvo susitikęs su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, Vilniaus Meru Artūru Zuoku, Vilniaus Užupio bendruomene ir daugeliu kitų asmenų.

2012 metais visuomeninio judėjimo „Rusija 2045“ įkūrėjas ir prezidentas Dmitrijus Ickovas susitiko su Dalai Lama jo rezidencijoje Dcharamsaloje, Indijoje. Budistų dvasinis lyderis palaikė projekto „Avataras“ idėją.

Audiencijos pas Dalai Lamą metu, visuomeninio judėjimo „Rusija 2045“ įkūrėjas pristatė pagrindines idėjas bei patį „Avataro“ projektą, taip pat Tarptautinė Kongresą Global Future 2045 bei tolimesnius ateities planus. Dmitrijus Ickovas pakvietė Dalai Lamą prisijungti prie diskusijos apie „Avataro“ projektą ir išsakyti savo nuomonę kongrese GF2045, kuris įvyko 2013 metais Niujorke. 

Dalai Lama palaikė projekto „Avataras“ idėją, bet pažymėjo, kad net turint tokio aukšto lygio technologijas, panašius uždavinius realizuoti bus nelengva, tačiau tolimesnius tyrimus šia kryptimi atlikinėti tikrai verta, nes anot dvasinio lyderio Dalai Lamos „ateityje šie tyrimai gali padėti gilinti mūsų žinias apie žmogaus protą ir sąmonę“, o tai gali padėti geriau suprasti ir atskleisti naują supratimą apie mus supantį pasaulį ir realybę. Dvasinio lyderio manymu, „per ateinantį dešimtmetį mokslas turėtų tapti daug pilnesnis“.

„Bet kokie moksliniai teiginiai pradžioje neatrodo iki galo suprantami, tačiau kai mokslininkai pradeda dirbti, atlieka eksperimentą po eksperimento, kol galų gale padaro stulbinančius atradimus. Taigi, PIRMYN!” – taip „Rusija 2045“ spaudos pranešimuose buvo cituojami Dalai Lamos žodžiai 

„Jūsų projektas be jokios abejonės yra naudingas naujų žinių gavimo prasme, tai yra tikras eksperimentas. Ir aš manau, Jums tikrai verta pabandyti, - pridėjo dvasinis vadovas. – Rusijoje ir Maskvoje yra daug gerų mokslininkų, tokiu būdu projektas turi didelį potencialą“.

Dalai Lama taip pat pažymėjo, kad jis su dideliu malonumu dar kartą aplankytų Maskvą ir susitiktų su rusų mokslininkais iš Valstybinio Lomonosovo Universiteto Maskvoje bei Rusijos Mokslų Akademijos. „Rusija – didžiulė šalis su dideliu potencialu! Dalai Lamos teigimu, tai tiltas tarp Rytų ir Vakarų“. Ir pabaigai dvasinis lyderis pažadėjo, kad su nekantrumu lauks sekančio susitikimo Maskvoje.

Šios dvi charizmatiškos asmenybės - Dalai Lama ir Styvenas Seagalas - nusprendė panaudoti savo žinomumą ir padėtį visuomenėje, tam kad atkreiptų plačiosios visuomenės bei žiniasklaidos priemonių dėmesį į mokslininkų iš viso pasaulio vykdomą projektą „Globali ateitis 2045“. Belieka sekti įvykius, kaip gi toliau seksis šiam labai ambicingam projektui.

Daugiau informacijos apie Strateginį visuomeninį judėjimą „Rusija 2045“:
www.gf2045.ru
www.2045.ru

Dainius Lukauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ghostwriter.lt
Autoriai: Dainius Lukauskas
(10)
(0)
(1)

Komentarai (0)