Po kosminį šiukšlyną pasidairius: stulbinama nebeveikiančių palydovų populiacija  (4)

76 proc. aplink Žemę skriejančių palydovų yra jau nebeveikiančios kosmoso šiukšlės. Kad tai tiesa, galima įsitikinti pažiūrėjus į „Esri“ programinės įrangos vystytojo Richie'io Carmichaelo sukurtas vizualizacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jose galima pamatyti, kiek palydovų veikia, o kiek ne. Taip pat galima pamatyti, kuriai šaliai priklauso palydovas, kada jis buvo paleistas ir stebėti palydovų judėjimo trajektoriją.

Matyti, kad išvis aplink Žemę skrieja daugiau nei 14 tūkst. palydovų, iš kurių 10666 nebeveikia.

Daugiausia palydovų turi Rusija – 5297. Iš jų 3990 nebeveikia, o veikia vos penktadalis – 1307. Tačiau tai leidžia jaustis Rusijai lydere – daugiau veikiančių palydovų neturi nė viena pasaulio valstybė.

JAV turi 3758 palydovus, iš jų 2914 nebeveikia, o 844 dar geri.

Kinija veikiančių palydovų skaičiumi gerokai atsilieka nuo Rusijos ir JAV. Ji turi 175 veikiančius palydovus ir 3124 nebeveikiančius.

Japonija turi 178 palydovus, iš kurių veikia 121.

Prancūzija išvis turi 414 palydovus, tačiau veikiančių iš jų vos 47. Kanada turi 40 veikiančių ir penkis neveikiančius palydovus.

Australija turi tik vieną neveikiantį palydovą ir 13 veikiančių. Kazachstanas ir Malaizija užteršti kosmoso neveikiančiais palydovais dar nespėjo. Veikia visi Kazachstano turimi 5 ir visi 7 Malaizijos palydovai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai (4)