Europos Silicio slėnis – Airijoje? Kaip Airija vilioja darbuotojus iš visos Europos (Video)  (4)

Jau daugybė dešimtmečių viena iš pagrindinių JAV stiprybių – sugebėjimas prisivilioti talentus iš viso pasaulio. Talentingi darbuotojai – tiesiog privaloma sąlyga modernios ekonomikos vystymui. Tai ypač gerai supranta tokios Europos valstybės kaip Airija, savo laiku sukūrusi tikrą ekonominį stebuklą Europos Sąjungoje. Ir panašu, kad talentų paieška pasiteisino – dabar ji vykdoma dar intensyviau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelyje Europos valstybių Airija platina pranešimus spaudai (vieno iš jų vertimą ir originalą surasite žemiau), tikėdamasi pas save privilioti gimtinėse vietos nerandančius talentus. Bus įdomu stebėti, kiek ši strategija pasiteisins ir gal kažką panašaus vertėtų daryti ir kitoms ES valstybėms?


Airijos technologijų pramonės rinkoje – didžiulis sujudimas

Airija neįtikėtinai greitai tapo nuostabių atradimų, pradedant semantinio žiniatinklio ir baigiant daiktų interneto IoT kūrimo plėtros lopšiu, dabar jau puikiai žinomu visame pasaulyje.

Šioje valstybėje įsikūrusios tokios bendrovės kaip „Google“, „Amazon“, „Facebook“ ir „Paypal“, tačiau Airijos vardą ne ką mažiau garsina ir tokios vietinės technologijų rinkos kompanijos kaip „Salmon Software“ ar „DevaWave“. Taigi nereikėtų stebėtis, kodėl Airija šiuo metu Pasauliniame inovacijų indekse PII jau užima 8 vietą.

Norėdami susidaryti natūralesnį ir tikresnį įspūdį kaip gyvena ši technologijų rinkos renesansą išgyvenanti valstybė pakalbinome Maja – „HubSpot“ programinės įrangos inžinierę, kuri dėl galimybės dirbti itin mėgstamą darbą nusprendė iš Serbijos atvykti gyventi į Airiją.

Kaip galite įvertinti darbo sąlygas Airijoje?

„Tai nuostabi darbo aplinka“, - sako Maja, viena iš daugelio Airijos itin talentingo jaunimo atstovių.

„Aš tiesiog dievinu Airijos gyventojus, nes jie priėmė mane labai draugiškai, todėl atvykusi čia gyventi niekada neturėjau jaustis tarsi užsienietė. Būdama čia aš tiesiog jaučiuosi vienos didelės bendruomenės dalimi. Man čia labai patinka“, - pridūrė ji.

„Viliuosi, kad daugiau niekada neturėsiu palikti Airijos“.

Kaip Airijoje vyksta technologijų rinkos pokyčiai?

Maja į Airiją atvyko prieš septynerius metus, todėl ji tapo viena iš liudininkių stebėjusių šalies technologinius pokyčius. „Kai čia pirmą kartą atvykau, Airijoje tuo metu buvo įsikūrę vos keletą tarptautinių kompanijų bei startuolių“, - ji paaiškina.

 „Tačiau šiuo metu viskas yra kardinaliai pasikeitę. Dabar Airiją galima drąsiai vadinti Europos technologijų pramonės centru. Didžioji dalis pasaulio kompanijų čia turi savo biurus, todėl darbo galimybės Airijoje yra praktiškai neribotos. Tiksliau sakant, čia jų yra tiek daug, kad mano „LinkedIn“ paskyra lūžta nuo darbo pasiūlymų. Įmonė kurioje šiuo metu dirbu taip pat tiesiog neranda pakankamai darbuotojų su reikalingais įgūdžiais.“.

Be to, Mają taip pat labai domina daugybė periodiškai Airijoje vykstančių įvairių su technologijų pramone susijusių renginių.

„Aš laikas nuo laiko apsilankau organizuojamose konferencijose ar kituose renginiuose. Tai man padeda praplėsti akiratį ir atšviežinti savo žinias“, - ji sako. „Dubline šiuo metu egzistuoja neįtikėtinai didelė technologijų pramonės bendruomenė“.

Susidomėjote galimybę apsistoti Airijoje?

Nepriklausomai nuo to ar neseniai įgijote išsilavinimą, ar svajojate apie naują karjeros etapą, Airijoje kiekvienas turi galimybę dirbti ir mokytis iš pačių geriausių.

Panaudok savo talentą ir prisijunk prie įvairaus dydžio, pobūdžio ar sektoriaus kompanijų – nuo gerai žinomų didžiųjų kompanijų technologijų rinkoje iki inovatorių siekiančių įgyventi globalius pokyčius.

Visą reikiamą informaciją apie technologijų pramonės specialistų poreikį ir jų vaidmenį Airijoje visuomet galima sužinoti apsilankius „Tech/Life Ireland“ tinklalapyje bei „Twitter“ ar „LinkedIn“ paskyrose.

Oficialus pranešimas originalo kalba - sekančiame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(11)
(3)
(8)

Komentarai (4)