Jie iš mūsų vagia – JAV teigia, kad Kinija kėsinasi į karines kosmoso technologijas  (12)

Kinijos kosmoso pramonė, lyginant su JAV, vis dar yra pradiniame etape, tačiau JAV nacionalinis saugumo departamentas įtaria, kad Kinija bando žengti į priekį vogdama karines kosmoso technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Quartz“, 33-ejų metų Kinijos pilietis Pengyi Li bandė iš JAV išgabenti „jautrius erdvėlaivių ir raketų komponentus“, tačiau dėka du metus trukusio slapto JAV nacionalinio saugumo departamento tyrimo, Li buvo sučiuptas.

Slapta dirbantys JAV agentai pardavė Pengyi Li specialių mikroschemų ir jutiklių, kurių vertė siekia 150 000 JAV dolerių ir jiems yra reikalingos specialios eksporto licencijos.

Daugelis šių jautrių technologijų yra uždraustos pardavinėti Kinijai ir jei jos būtų panaudotos kariniuose palydovuose bei raketose, tai Kinijai suteiktų rimtą postūmį.

Puikiai žinoma, kad tarp JAV ir Kinijos vyksta aršus prekybos karas ir pagrindinis jo akcentas yra Amerikos intelektinės nuosavybės pasisavinimas.

Jungtinių Valstijų federalinis tyrimų biuras (FTB) vykdo beveik 1 tūkst. tyrimų dėl bandymų pavogti intelektinę nuosavybę ir beveik visi jie yra susiję su Kinija, yra pareiškęs biuro direktorius Christopher'is Wray'us.

„Quartz“ teigia, kad per pastaruosius dešimt metų JAV Teisingumo departamentas be šio, Pengyi Li atvejo, į baudžiamąją atsakomybę patraukė mažiausiai dar aštuoni panašius epizodus ir tai tik įrodo didelį kitų šalių norą pasisavinti svetimus technologinius laimėjimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(50)
(7)
(43)

Komentarai (12)