Nukaldino dar neregėtą, mažiausią auksinę monetą pasaulyje su išskirtiniu atvaizdu - bus galima įsigyti internetu, bet kiekis ribotas  ()

Šveicarijos nacionalinė kalykla paskelbė, kad sukūrė mažiausią auksinę monetą pasaulyje. Jos skersmuo – vos 2,96 mm, o sveria ji tik 0,063 gramo. Tačiau ši moneta ypatinga ir dar kai kuo – ant jos yra nukaldintas visame pasaulyje žinomas fizikas Albertas Einsteinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moneta yra tokia maža, kad tie, kurie žiūri į ją gyvai, turi gerai įsižiūrėti, jei nori pamatyti garsų mokslininką iškištu liežuviu.

Kalykla praneša, kad monetą bus galima įsigyti internetu už 199 Šveicarijos frankus (apie 185 eurus), o pirkėjas kartu gaus ir specialų padidinamąjį stiklą, kad galėtų gerai įsižiūrėti į mokslininko atvaizdą ant monetos. „Swissmint“ teigia, kad sukūrė 999 tokias monetas.

Ši moneta yra 2020 metų Šveicarijos proginė moneta, skirta pagerbti A.Einsteino padarytus darbus.

Dirbti reikėjo kruopščiai

A.Einsteinas 1879 metais gimė pietinėje Vokietijos dalyje esančiame Ulmo mieste. Šis mokslininkas aukštyn kojom apvertė visą tuometinį fizikos pasaulį ir sukūrė formulę E=mc2.

„Swissmint“ teigia, kad kuriant mažiausią monetą pasaulyje, jiems reikėjo dirbti itin kruopščiai – kadangi monetoje A.Einsteiną jie norėjo pavaizduoti itin detaliai.

Garsus fizikas buvo kilęs iš žydų šeimos ir didelę savo gyvenimo dalį praleido Šveicarijoje, kur buvo gavęs ir šios šalies pilietybę. Nuo 1903 iki 1905 metų jis gyveno Šveicarijos sostinėje Berne, kur ir sukūrė savo garsiąją reliatyvumo teoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: