DNR analizė rodo afrikietišką žmogaus kilmę  (7)

Nauja žmonių iš viso pasaulio genetinė analizė dar labiau patvirtina idėją, jog žmonių kilmė afrikietiška. Tyrime, kurio metu stebėti skirtumai ir panašumai, dalyvavo 938 individai net iš 51 populiacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai peržiūrėjo 650 000 skirtumų kiekviename DNR juos lygindami vienus su kitais. Iki šiol niekada nebuvo nagrinėjama tiek daug DNR sekų vienu metu.

Mokslininkai mano, jog šiuolaikiniai žmonės iš pradžių vystėsi Afrikoje, tad ir visos žmonijos paplitimas prasidėjo būtent iš Afrikos. Teorija, kad Afrikoje gyvenę žmonės patraukė į likusias pasaulio dalis tik dėl to, jog apgyvendintų kitus plotus, dar kartą patvirtinta.

Mokslininkai pažymėjo, jog vidurinių rytų gyventojų protėviai gali būti ir afrikiečiai, ir europiečiai. Tai nulėmė tai, jog vidurinė rytų sritis yra tarsi tiltas tarp Afrikos ir Europos.

Dar vienas tyrimo rezultatas - aptikti ryšiai tarp Jakutijos populiacijos Sibire ir Amerikos senbuvių. Manoma, jog Amerikos senbuviai kadaise atvyko būtent iš Sibiro. Taigi, jie tikriausiai kilę iš Jakutijos.

Visą šį tyrimą rėmė Nacionalinis Sveikatos Institutas.

Parengė: Evaldas 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: