Pekine kamieninės ląstelės jau naudojamos "amžino grožio" terapijai  (3)

Tie, kurie į senėjimą žvelgia kaip ir bjaurų nepatogumą, savo problemoms šalinti pasitelkia plastikos chirurgus. Tačiau mažai kas žino, kad senėjimo proceso apgręžimo paslaptis gali slypėti kamieninėse ląstelėse, ir, kol likęs pasaulis diskutuoja apie moralinę šios biotechnologijos pusę, Kinija žengia į priekį ir jau pardavinėja šią technologiją kaip grožio rinkai skirtą produktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pekine (Kinija) įsikūręs medicininės plastikos ir kosmetologijos centras "RNL Puhua Plastic and Cosmetic Medical Center", bendradarbiaudamas su Pekino Tian Tan Puhua ligonine paprastai užsiima Parkinsono liga sergančiais bei stuburo traumas patyrusiais pacientais. Tačiau vien tik šiomis kamieninių ląstelių terapijos taikymo sritimis nuspręsta neapsiriboti - RNL klinika įžengė į milijardų dolerių vertės grožio kliniką. Jie siūlo veidui taikomą kamieninių ląstelių terapiją, kuri potencialiai gali "apgręžti" senėjimo procesą naudojant pačio paciento kūno ląsteles. Greta naujosios procedūros siūlomos ir tradicinės plastinės chirurgijos paslaugos - riebalų nusiurbimas, odos patempimas ir panašiai. 

Naudojamą kamieninių ląstelių terapijos technologiją sukūrė Korėjos kompanija "RNL Bio" - ta pati kompanija, kuri klonuoja šunis ir parduoda juos tarptautinėje rinkoje. Už maždaug 4000 dolerių pacientams naudojant vietinį nuskausminimą ir adatą iš jų pilvo riebalinio audinio paimamos riebalų ląstelės. Per dvi savaites gydytojai iš jų išaugina kamieninių ląstelių kultūra, kuri dozėmis sušvirkščiama į reikiamas veido vietas, taip išlyginant raukšles ir kitus nelygumus.  Ankstesnė Tian Tan Puhua klinikos rinkodaros atstovė ir dabartinė kamienines ląsteles importuojančios ir eksportuojančios kompanijos "Fortune Cookie" direktorė Ingela Palomäki teigia, kad tokia procedūra "paprastai pajaunina žmogaus išvaizdą dešimtmečiu". Į kainą taip pat įskaičiuojama papildoma kamieninių ląstelių procedūra praėjus šešiems mėnesiams nuo pirmosios. Pacientai taip pat gali užsakyti kamieninių ląstelių saugyklos paslaugas už maždaug 250 doleri7 per metus. Saugykloje kamieninės ląstelės gali būti saugomos apie 15 metų. Klinikos teigimu, tokią terapiją jie teikia vieninteliai visame pasaulyje.

Kadangi terapijai naudojamos nuosavos paciento ląstelės, nėra jokios atmetimo rizikos. Tiesa, jos nerekomenduojama taikyti tiems, kurie yra persirgę arba serga vėžiu, kadangi įšvirkštos kamieninės ląstelės potencialiai gali "nukopijuoti" vėžines ląsteles. Nepaisant tokių "nereikšmingų" perspėjimų, kliniką jau užplūdo klientai, iš kurių dauguma atvyksta iš Pietų Korėjos.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)