Evoliucija tęsiasi: ateities vaikai bus aukšti ir beplaukiai?  (22)

Evoliucija paaukos estetiką, bet ne ekologiją, rašo Alessandra Retico dienraštyje „La Repubblica“ išspausdintame savo straipsnyje. Ateities vaikai bus beplaukiai (net potencialiai gražios merginos), bebarzdžiai (akivaizdi vandens ekonomija) ir turės ilgus plonus pirštus, kad galėtų spaudyti kompiuterių klaviatūros, mobiliųjų telefonų ir kitokios ateities technikos mygtukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Evoliucijos klausimas padalino mokslininkus į dvi stovyklas. Vieni yra įsitikinę, kad žmogus daugiau nesikeis ir po milijono metų liks toks pats, koks yra dabar. Antropologas Giorgio Manzis mano, kad tik gamtos katastrofos atveju gali vėl prasidėti žiauri natūrali atranka.

Dalis mokslininkų prognozuoja, kad vaikai nebeturės protinių dantų. Sudie, protingume? Egzistuoja daug hipotezių, fantazijų šia tema, ir tai - nieko stebėtino, rašo straipsnio autorė. Klausimas, kokie bus ateities vaikai, domina daugelį. Dabar galima teigti tik viena: remiantis Italijoje atliktų tyrimų rezultatais, mes būsime aukštesni. Dabar kas penktas šalies gyventojas yra aukštesnis nei 180 cm, o po karo tokių žmonių Italijoje buvo vos 6 proc.

Filosofas Francesco Cavallis Sforza yra įsitikinęs, kad elektroninis ir informacinis progresas sukels nenuspėjamas pasekmes žmogaus nervų sistemai. „Kultūra pralenkė mūsų biologiją”, - teigia mokslininkas. „Dabartiniai vaikai jau turi sugebėjimų, nežinomų ankstesnėms kartoms, - teigia Italijos pediatrų asociacijos atstovas Giuseppe Saggese’is.- Dėl technikos bus pastebimi pagerėjimai, bet atsiras ir naujos ligos: nuo nutukimo iki depresijos”. Kad ir kaip ten būtų, straipsnio pabaigoje konstatuoja A. Retico, mes bet kokiu atveju keisimės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: