ESA ieško savanorių skristi į Marsą po žeme  (15)

Europos kosmoso agentūra (ESA) pranešė ieškanti savanorių, kurie sutiktų dalyvauti kosminio skrydžio į Marsą imitavimo eksperimente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ESA interneto svetainėje skelbiama, kad šis eksperimentas prasidės šių metų pabaigoje arba 2010-ųjų pradžioje. Paskutinė paraiškos pateikimo data – lapkričio 5 d.

Europos kosmoso agentūra ieško ne vyresnių nei 50 ir ne jaunesnių nei 20 metų savanorių, gerai mokančių anglų ir rusų kalbą. Po pirminės atrankos bus atlikti kandidatų medicininiai tyrimai, o vėliau – visa eilė psichologinių testų. Labiausiai ESA domina žmonės, turintys darbo patirtį elektronikos, biologijos ir medicinos srityse.

6 ESA atrinkti kandidatai vyks į Maskvą: specialioje Medicininių ir biologinių tyrimų instituto komplekso kameroje jie praleis 520 dienų atskirti nuo viso pasaulio. Taip imituojamos skrydžio į Marsą sąlygos – pats „skrydis“ į Raudonąją planetą ir atgal truks 290 dienų, o dar 30 parų eksperimento dalyviai praleis „Marso paviršiuje“, sakoma pranešime.

Priminsime, jog tai jau antrasis galimos kelionės į Marsą tyrimų etapas. Pirmasis prasidėjo šių metų balandžio mėnesį, kuomet šeši savanoriai – keturi rusai, prancūzas ir vokietis buvo uždaryti specialiame bunkeryje, ir praleido jame 105 dienas. Pastarojo tyrimo metu irgi buvo imituoti galimi kelionės aspektai, tačiau viskas vyko kiek pagreitintu tempu. Dabar gi savanoriai turės ištverti 520 parų – tiek truktų tikra kelionė į Marsą pirmyn ir atgal.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (15)