Meksikoje – naujas gripo protrūkis  (8)

Meksikos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per pastarąsias 72 valandas šalyje kiaulių gripu susirgo 864 žmonės, 14 jau mirė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Meksikos sveikatos apsaugos ministras Armando Auedas patvirtino, kad šalyje paskelbtas aukštesnis susirgimo pavojaus lygis, nes galimybė susirgti kiaulių arba A/H1N1 gripu smarkiai padidėjusi. Vėl kalbama apie gripo pandemiją.

Meksikoje imtasi griežtesnės profilaktikos, ypač didesnėse žmonių susibūrimo vietose, pirmiausia – Meksiko tarptautiniame oro uoste. Šalies vyriausybė taip pat nutarė, kad sostinės viešajame transporte privalo būti atlikta dezinfekcija. Tačiau kol kas neplanuojama uždaryti mokyklų, restoranų ir barų. A.Auedas ragina gyventojus naudoti profilaktikos priemones ir kuo dažniau plauti rankas, o jei pasireikštų pirmi ligos požymiai, nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Meksikoje nuo kiaulių arba A/H1N1 gripo jau mirė 318 gyventojų, tačiau čia yra ar buvo susirgę 50 234 žmonės, ir jų kiekvieną dieną vis daugėja. Pirmasis kiaulių gripo atvejis Meksikoje užregistruotas šių metų kovo pabaigoje. Tuomet šalies valdžia iš karto ėmėsi precedento neturinčių priemonių. Buvo paskelbtas karantinas, uždarytos mokyklos, universitetai, restoranai ir stadionai. Tokie ryžtingi vyriausybės veiksmai leido sustabdyti staigų gripo plitimą.

Meksikos vyriausybė dar iki Naujųjų metų ketina nupirkti 3 mln. dozių vakcinos prieš virusą A/H1N1. Pasirašyta sutartis, kad ir iš Europos bus pristatyta 10 mln. dozių skiepų. Pirmosios siuntos pasieks šalį gruodžio pradžioje.

Pasaulyje nuo kiaulių gripo jau mirė 3917 žmonių, vien per pastarąją savaitę – 431. Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad daugiausia šio gripo aukų – Amerikos žemyne (2948).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: