„Google“ ruošia automatinio vertimo sistemą mobiliesiems telefonams  (5)

Per kelerius artimiausius metus bendrovė „Google“ ruošiasi sukurti mobiliesiems telefonams skirtą technologiją, automatiškai verčiančią iš užsienio kalbos, pranešė britų dienraštis „The Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak už „Google“ vertimo paslaugas atsakingo Franzo Ocho, bendrovė ketina tai padaryti apjungusi jau sukurtą balso atpažinimo sistemą ir automatinio teksto vertimo funkciją. Iki šiol nepavyko sukurti nė vieno pasiteisinusio automatinio balso vertimo įrenginio.

Automatinio vertimo sistema „Google Translate“ šiuo metu verčia tekstus iš 52 kalbų. Be to, naujoje mobiliosios operacinės sistemos „Google Android“ versijoje įdiegta balso paieškos funkcija. Pasak F. Ocho, pastaraisiais metais mašininio vertimo ir balso atpažinimo srityje pasiekta didelė pažanga. Sunkiausia problema išlieka kalbos atpažinimas, nes skirtingų žmonių balsas ir tartis skiriasi.

Manoma, kad naujoji „Google“ balso atpažinimo ir vertimo technologija bus plačiai naudojama mobiliuosiuose telefonuose. Bendrovės atstovų teigimu, tokią programą bus galima „ištreniruoti“, kad ji atpažintų telefono savininko balsą. Tuo tikslu ji lygins ištarus žodžius su ankstesniais balso paieškos raktažodžiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: