Šarvus savo kariuomenei Rusija pirks Vokietijoje  (26)

Rusijos Gynybos ministerija paskelbė nuo šiol šarvus karinėms transporto priemonėms ir lengviesiems šarvuočiams pirksianti Vokietijoje. Apie tai, remdamasi šalies gynybos ministru Anatolijumi Serdiukovu, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot ministro, toks sprendimas buvo priimtas dėl būtinybės užtikrinti karių saugumą. Jis pabrėžė, kad Rusijos karinė pramonė privalo gaminti šarvuotą techniką, atitinkančią šios dienos reikalavimus. A. Serdiukovas sakė, kad gynybos ministerija „privertė“ bendrovę „KamAZ“ ir kai kurias kitas Rusijos įmones sudaryti sutartis dėl šarvų tiekimo su užsienio šalių gamintojais. Vokietijoje pagaminti lengvieji šarvai bus naudojami žvalgybai skirtuose automobiliuose, šarvuočiuose, kovinėse pėstininkų mašinose ir kitose karinėse transporto priemonėse. „Tokių rusiškų šarvuotų automobilių ir šarvuočių, kokie gaminami dabar, mes nepirksime“, - pareiškė gynybos ministras.

Kai kurie geopolitinių santykių ekspertai jau anksčiau atkreipė dėmesį į naująją Rusijos karinę doktriną, pagal kurią šalis akcentuoja kariuomenės perginklavimą ir optimizavimą. Gali būti, jog tai susiję ir su naujų karinių technologijų įsisavinimu ir kitų šalių patirties perėmimu. Vienas šio fakto pavyzdžių yra Prancūzijos ir Rusijos sandėris dėl prancūzų gamybos "Mistral" klasės karinių laivų įsigijimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)