5 mlrd. kainavę rusiški nepilotuojami lėktuvai nepasiteisino  (9)

Rusijos Gynybos ministerija išleido 5 milijardus rublių nepilotuojamiems lėktuvams (UAV) kurti ir bandyti, tačiau nepasiekė jokio rezultato, pripažino gynybos ministro pavaduotojas Vladimiras Popovkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Surinkome viską, kas buvo šalyje sukurta, ir parengėme bandymų programą, tačiau jos neišlaikė nė vienas lėktuvas“, - viceministro žodžius cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

2009 m. lapkritį Rusijos karinių oro pajėgų vadas Aleksandras Zelinas pareiškė, kad artimiausiu metu neplanuojama priimti ginkluotėn Rusijoje pagamintų nepilotuojamų orlaivių. Pasak jo, šalyje pagaminti UAV lėktuvai neatitinka karinių oro pajėgų reikalavimų nei greičio, nei aukščio, nei skrydžio autonomiškumo požiūriais, nepakanka ir žvalgybai skirtos įrangos tikslumo.

Dėl šios priežasties Rusija priversta pirkti nepilotuojamus orlaivius užsienyje, pastebi naujienų agentūra. Pavyzdžiui, 2009 m. birželį už 53 mln. JAV dol. iš Izraelio buvo nupirkta 12 UAV. Vėliau buvo pradėtos derybos dėl dar vienos tokių lėktuvų partijos, sandorio vertė – apie 100 mln. dolerių.

Pranešama, kad šiuo metu Rusijos karinės oro pajėgos beveik nenaudoja nepilotuojamų lėktuvų, o tie, kurie vis dar naudojami, tarp jų „Reis“, „Striž“, „Reis-D“, „Stroi“ ir „Stroi-2“, jau yra gerokai pasenę. Vienintelis Rusijos gamybos nepilotuojamas lėktuvas, atitinkantis šiuolaikinius standartus, yra „Tipčak“, teigiama pranešime. Šiuo metu kelios Rusijos bendrovės kuria kelis naujus UAV lėktuvų modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)