Ukrainos tankai įsiveržė prie Bachmuto. Z-kanalus ištiko panika (Video)  ()

Rusijos propagandistų telegramų kanalus užplūdo informacija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolamąsias operacijas skirtinguose fronto sektoriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai jaučia pirmuosius panikos požymius Ukrainos ginkluotuosioms pajėgoms pradėjus kontrpuolamąją operaciją Pietų Donecko kryptimi. Be to, iš Ukrainos pusės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis paskelbė „judantis į priekį“ Bachmuto kryptimi.

Anot jo, Bachmuto srityje Ukrainos kariuomenė „toliau juda į priekį“, ten 3-iosios atskirosios šturmo brigados tankai sugriovė rusų pozicijas. Šeštadienį Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė kontroliuoja pietvakarinį Bachmuto pakraštį.

Pirmadienio naktį Rusijos gynybos ministerija paskelbė pranešimą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo „stambaus masto puolimą“ Pietų Donecko kryptimi. Departamentas tvirtino, kad „priešas savo užduočių neįvykdė“.

Tačiau prorusiški karo propagandistai ir vadinamieji karo žurnalistai rašo, kad Ukrainos kariuomenės puolimą „lydi tam tikra sėkmė“, o situacija darosi „nerimą kelianti“. Pasak Semiono Pegovo, „WarGonzo“ kanalo karo žurnalisto, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakuoja teritorijoje tarp Velyka Novosilkos ir Vuhledaro Donecko srities vakaruose, Ukrainos kariškiams pavyko patekti į Novodonecko pakraštį netoli Vuhledaro. Chodakovskis, Putino paskirtas į „DLR“ Rosgvardijos departamento vadovo pavaduotojo postą, „Telegram“ kanale tvirtina, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smogiamoji grupė atakos liniją pasiekė beveik nepastebėta dėl ribotų Rusijos oro žvalgybos galimybių.

 

„Komsomolskaja pravda“ karo žurnalistas Aleksandras Kocas taip pat rašo apie atakas į vakarus nuo Vuhledaro. Jis taip pat praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo puolimą Bachmuto srityje, įskaitant Soledarą smogdamos artilerija. Be to, pasak Koco, kovos vyksta į pietvakarius nuo Bachmuto. „WarGonzo“ rašo, kad APU šioje srityje atakavo iki šiol nesėkmingai. „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas išvakarėse tvirtino, kad pietvakarinius Bachmuto pakraščius kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

 

Reaguodamos į Rusijos publikacijas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmadienio rytą pranešė, kad Maskva „aktyvina informacines ir psichologines operacijas“ ir platina „netikslią informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karines operacijas“, siekdama demoralizuoti ukrainiečius.

Ukrainos šaltiniai nieko nepranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą Vuhledaro srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: