Šoigu kardinaliai keičia informavimą dėl Ukrainos. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Rusijos gynybos ministerija pakeitė savo informacinę politiką dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo nušvietimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę Ukrainos gynėjai surengė kontrpuolimus dviejuose fronto sektoriuose. Pirmą kartą į šiuos įvykius Rusijos gynybos ministerija reagavo nuoseklesne retorika nei anksčiau.

Apie tai pranešė Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai, remdamiesi atvirų šaltinių duomenimis.

Rusijos gynybos ministras Šoigu savo kalbą kolegoms kariškiams pradėjo nuo informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Jis pareiškė, kad kontrpuolimas prasidėjo birželio 5 d. Zaporožės ir Donecko sričių pasienyje.

Viena vertus, Šoigu pripažino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos per dvi savaites surengė apie 263 atakas prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, tačiau, kita vertus, nutylėjo apie Ukrainos gynėjų sėkmę viename ar kitame fronto sektoriuje. Įdomiausia tai, kad ši informacija viešai prieinama geolokacinių duomenų dėka.

 

ISW analitikai mano, kad Rusijos gynybos ministerija išmoko pamokas, nes po 2022 m. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Charkivo ir Chersono srityse Rusijos informacinėje erdvėje kilo panika. Dabar S. Šoigu ramiau aptarinėja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, tačiau taip pat atsisako garsiai kalbėti apie Ukrainos gynėjų sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: