Failų apsikeitimo tinklalapiui pateiktas trilijono dolerių ieškinys  (28)

Bendrovė, atstovaujanti 13 garso įrašų kompanijų interesams, pateikė JAV teismui ieškinį, reikalaudama už neteisėtą 200 milijonų kompozicijų platinimą failų apsikeitimo tinklalapiui „LimeWire“ skirti baudą, rašo „P2P Net“. Baudos dydis gali siekti net 30 trilijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Niujorko apylinkės teismą paduotame dokumente nurodoma, kad baudos dydis už vieną kompoziciją gali siekti nuo 750 iki 150 000 dolerių. Tokiu būdu minimalus baudos dydis yra 150 milijardų, o maksimalus – 30 trilijonų dolerių.

Teisininkai taip pat kreipėsi į teismą reikalaudami „užšaldyti“ „LimeWire“ valdančios bendrovės sąskaitas. Garso įrašų kompanijos kaltina „LimeWire“ vadovą Marką Gortoną tuo, kad jo tinklalapio veikla padarė joms daugiau kaip milijardo dolerių dydžio nuostolių.

Be to, garso įrašų bendrovės, tarp kurių yra „BMG“, „Capital Records“, „Interscope“ ir kitos, pažymi, kad net milijardinė „LimeWire“ padaryta žala, viršija sumą, kurią failų apsikeitimo tinklalapio vadovai galės išmokėti.

2010 metų gegužės mėnesį teismas jau pripažino, kad „LimeWire“ sudaro sąlygas autorinių teisių pažeidimams. „LimeWire“ yra populiarus p2p-klientas, kuris vartotojams leidžia keistis įvairiais failais. JAV šiuo tinklalapiu 2009 metais naudojosi daugiau nei pusė visų vartotojų, atsisiuntusių muzikinių failų iš failų apsikeitimo tinklų.

Amerikos garso įrašų asociacijos (RIAA) ieškinio prieš „LimeWire“ nagrinėjimas buvo pradėtas 2006 metais. Tada RIAA apkaltino failų apsikeitimo tinklalapį pažeidžiant autorines teises. Praėjus mėnesiui po RIAA ieškinio, atsakomąjį ieškinį padavė „LimeWire“, pavadinusi asociaciją „nusikalstamu karteliu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)