Nelegaliai muzikos parsisiuntusiai moteriai skirta 1,9 mln. dolerių bauda  (28)

32-ejų Minesotos valstijos (JAV) gyventoja, internetu nelegaliai parsisiuntusi muzikos, buvo nubausta 1,9 mln. dolerių bauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris nelegaliai parsisiuntė 24 dainas. Bauda už kiekvieną jų siekia 80 tūkst. dolerių, praneša CNN interneto svetainė. Jammie Thomas-Rasset byla – pirma teismą JAV pasiekusi byla, susijusi su autorinių teisių pažeidimais, sakė moters advokatas Joe Sibley.

Jo teigimu, klientė buvo šokiruota baudos dydžio, nes internete nurodyta kiekvienos dainos kaina buvo vos 99 centus.Advokatas pranešė, kad moteris ketina skųsti tokį teismo sprendimą.

Antipiratinės organizacijos „Recording Industry Association of America“ (RIIA) atstovė Cara Duckworth pasakė, kad RIIA džiaugiasi, jog teismas atsižvelgė į įrodymus ir pripažino J. Thomas-Rasset kalta.

„Mes vertiname prisiekusiųjų darbą ir tai, kad jie šį nusikaltimą vertina taip pat griežtai kaip ir mes“, – pasakė ji.

J. Thomas-Rasset parsisiuntė grupės „No Doubt“, „Linkin Park“, atlikėjų Glorios Estefan ir Sheryl Crow kūrinius.

Moteris pirmą kartą buvo teisiama 2007 m., tačiau prisiekusiųjų nurodymuose įsivėlė klaida, todėl buvo paskirtas bylos persvarstymas. Bauda gerokai padidėjo nuo pirmojo svarstymo – tuomet moteriai buvo liepta įrašų kompanijoms sumokėti tik 220 tūkst. dolerių.

J.Thomas-Rasset yra susituokusi ir augina keturis vaikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: