„Guglofonus“ jau galima valdyti balsu (Video)  (9)

Bendrovė „Google“ išmokė išmaniuosius telefonus suprasti žmonių kalbą: dabar galima liepti jiems atversti norimą interneto tinklalapį, surinkti pašnekovo telefono numerį ar padiktuoti SMS žinutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią galimybę „Android“ operacinės sistemos valdomų išmaniųjų telefonų savininkams suteikia naujoji „Google“ programa „Voice Actions“, kurią visi norintys gali nemokamai parsisiųsti iš bendrovės tinklalapio.

„Voice Actions“ veikia tik naujausioje „Android“ OS versijoje 2.2 („Froyo“), pranešė „Neowin.net“.

Ši programa kol kas skirta angliškai kalbantiems vartotojams. Ji atpažįsta visą eilę žodinių komandų ir suteikia galimybę balsu valdyti kai kurias svarbiausias „Google“ telefonų funkcijas – skambinti nurodytiems žmonėms ir siųsti jiems žinutes, diktuoti pranešimų tekstus, ieškoti norimų MP3 failų, naudotis GPS navigacija ir t.t.

Telefonai su „Voice Actions“ šiuo metu atpažįsta ir gali vykdyti šias komandas: send text to (gavėjo vardas), message (diktuojamas žinutės tekstas), call (pašnekovo vardas), send email to (gavėjo vardas), message (diktuojamas laiško tekstas), go to (interneto svetainės adresas), note to self (pastabos užsirašymas), navigate to (ieškomos vietos adresas, įmonės pavadinimas), directions to (adresas, pavadinimas), listen to (atlikėjas, dainos ir albumo pavadinimas), map of (reikiamos vietos žemėlapis).

Pranešama, kad visos balso atpažinimo ir apdorojimo funkcijos vykdomos ne vartotojų telefonuose, o „Google“ serveriuose. Kol kas vienintelis išmanusis telefonas su „Android“, kuris pasieks savo savininkus jau su įdiegta „Voice Actions“ programa, bus netrukus pasirodysiantis „Motorola Droid 2“. „Nexus One“ ir kitų išmaniųjų telefonų, atnaujintų iki „Android 2.2“ versijos, vartotojai šią programą gali parsisiųsti ir iš „Android Marketplace“ svetainės.

„Google“ atstovai pranešė, kad netrukus bus išleistos „Voice Actions“ versijos ir kitomis kalbomis.

Šiame vaizdo siužete – „Voice Actions“ galimybių išbandymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)