„1350 kilometrų mūšių linija. Beveik pusė milijono okupantų.“ Ukraina pradeda gynybos operaciją  ()

Visoje fronto linijoje nėra nei vienos saugios zonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pirmininkas (2014–2017 m.) Vladislavas Selezniovas „Espresso“ televizijos kanale pabrėžė, kad visoje fronto linijoje nėra nei vienos saugios zonos.

„Situacija fronte gana sunki. Generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasdien sunaikindavo nuo 600 iki 1300 priešo karių, tačiau per pastaruosius du mėnesius priešo karių grupė išaugo mažiausiai 50 tūkst. Jei prieš du mėnesius jų buvo 400 tūkst., tai dabar vien Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų yra sutelkta 450 tūkst., neatsižvelgiant į savanorių judėjimus ir grupuotes“, – pažymėjo Selezniovas.

Jis taip pat pridūrė, kad 450 tūkstančių okupantų skaičius nėra galutinis, nes be jų Ukrainos teritorijoje yra susitelkę dar 30 tūkstančių Rusijos gvardijos atstovų.

Beveik pusės milijono grupė yra gana galinga jėga“, - pažymėjo Selezniovas.

Karo ekspertas pažymėjo, kad priešas turi ne tik žmogiškųjų išteklių, bet ir nemažą materialinį bei techninį potencialą. Pastebimas artilerijos ir šarvuočių naudojimo aktyvumas.

Per visą 1350 kilometrų mūšių liniją nėra nei vienos ramios zonos. Priešas visur bando primesti darbotvarkę, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra priverstos susimąstyti. Priešas puola Kupjansko ir Lymano kryptimis. Įnirtingos kovos tęsiasi į vakarus nuo Bachmuto. Okupantai bando įgyvendinti Časiv Jaro apgulties taktiką“, – pabrėžia Selezniovas.

 

Anot jo, jau dabar galime teigti, kad Časiv Jaro gynybos operacija, kuri yra pagrindinė Slaviansko-Kramatorsko aglomeracijos gynyba, prasidėjo.

„Akivaizdu, kad mūsų laukia neramūs laikai. Nepaisant oro sąlygų, priešas ir toliau spaudžia. Pagrindinis veiksnys, lemsiantis Ukrainos kariuomenės gebėjimą pasipriešinti, yra mūsų karių resursai“, – pabrėžė Selezniovas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: