Provokuojantis „Google“ vadovo pranešimas konferencijoje „IFA 2010“: internete reikia pateikti daugiau asmeninių duomenų  (1)

Norėdami padaryti interneto paieškos rezultatus tikslesnius, vartotojai turi pateikti kuo daugiau informacijos apie save. Tokias rekomendacijas praėjusią savaitę vykusioje „IFA 2010“ parodoje davė „Google“ direktorius Erikas Šmitas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai įvairi informacija: elektroninio pašto adresas ir bet kuri kita paskelbta informacija, žinoma, vartotojui leidus“, - savo „Google“ vadovas. Šmitas mano, kad po kurio laiko paieškos sistema galės pati pasiūlyti vartotojui įvairias interneto svetaines, „apie kurias jis nežino, tačiau kurios jį galį sudominti“.

„Mano manymu, tai kitas didelis žingsnis virtualios paieškos pasaulyje“, - teigia „Google“ direktorius. Tačiau, kad tai įvyktų, sistemai reikia žinoti kuo daugiau informacijos apie užklausos autorių.

Įdomu tai, jog tuo pat metu, kai interneto giganto vadovas patarinėjo pateikti kuo daugiau asmeninės informacijos, Vokietijoje vyko diskusija apie „Google Street View“ servisą, kuris, visuomenės manymu, kelia grėsmę jų asmeniniam gyvenimui.

Nors tai ne vienintelė „Google“ vadovo pranešimo tema, ji turbūt sulauks daugiausiai dėmesio. Iš ne tokių "provokuojančių" pranešimo detalių galima išskirti naujienas apie Google TV. Direktorius patvirtino, jog ji JAV vartotojams bus pasiūlyta jau šį rudenį, o kitąmet ja galės naudotis viso pasaulio vartotojai.

Jis patvirtino, kad „Google TV“ paslauga, suteikianti su ja suderinamų televizorių savininkams galimybę naudoti juos kaip prisijungimo prie interneto terminalą, bus nemokama. „Sony“ jau sutiko integruoti „Google TV“ į naujų savo televizorių modelius, tokią galimybę šiuo metu nagrinėja „Samsung“ bei kiti gamintojai.

Turintys senesnius televizorių modelius galės įsigyti specialų priedėlį, suteikiantį galimybę naudotis „Google TV“. Pasak E. Schmidto, „Google TV“ JAV debiutuos jau po kelių savaičių. „Mes dirbame su turinio tiekėjais, mažai tikėtina, kad „Google“ pati imsis kurti turinį šiai paslaugai“, - pabrėžė jis.

Ką dar pasakojo  „Google“ vadovas galite pasiklausyti patys šiame video intarpe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)