„Google“: mūsų pagrindinis konkurentas yra „Bing“, o ne „Apple“ ar „Facebook“  (6)

„Google“ vykdomasis direktorius Erikas Šmitas interviu laikraščiui „Wall Street Journal“ pareiškė, kad pagrindine grėsme „Google“ šiandien yra korporacijos „Microsoft“ paieškos sistema „Bing“, o ne bendrovės „Apple“ir „Facebook“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šmito teigimu, „Apple“ galima pavadinti „gerbiamu konkurentu“, o „Facebook“ – bendrove, kuri puikiai tvarkosi socialiniu tinklų rinkoje, tačiau pagrindiniu „Google“ konkurentu yra praėjusiais metais paleista paieškos sistema „Bing“.

„Nors mūsų interesai neapsiriboja vien paieška, būtent ji šiandien yra svarbiausia. Mes nemanome, kad „Facebook“ arba „Apple“ kelia grėsmę mūsų verslui. Be abejo, mūsų konkurentu yra „Bing“. Tai gerai organizuotas ir konkurencingas paieškos servisas“, - pažymėjo „Google“ vadovas.

Remiantis tyrimų bendrovės „Nielsen“ 2010 metų ataskaita, rugpjūčio mėnesį „Bing“ pirmą kartą aplenkė „Yahoo“ JAV interneto paieškos rinkoje ir užėmė joje antrąją vietą. Bendra „Bing“, „MSN“ ir „Windows Live“ JAV rinkos dalies siekia 13,9%, tai 0,25% viršija liepos rodiklius.

„Yahoo“ rinkos dalis nuo 14,6% liepą, smuko iki 13,1% rugpjūtį. Tokiu būdu 27% amerikiečių naudojasi „Bing“ varikliuku arba tiesiogiai, arba per „Yahoo“ (nuo 2009 metų visuose „Yahoo“ tinklalapiuose naudojama „Bing“ paieška). „Google“ pirmauja su 65,1% rinkos dalies.

Pasaulinėje rinkoje „Bing“ dalis per pastaruosius metus padidėjo daugiau nei 50%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)