Serveriai su 100 branduolių procesoriais – jau kitąmet  (23)

Bendrovė „Tilera“ planuoja iki kitų metų vidurio pradėti tiekti rinkai serveriams skirtus procesorius „TILE-Gx100“, turinčius 100 branduolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RISC architektūros procesoriai „TILE-Gx100“ gali veikti 1,2 ir 1,5 GHz taktiniu dažniu, bendras spartinančiosios atminties kiekis juose yra 32 MB, maksimali atminties pralaida – 546 GB/s. Lustuose integruotas vidinis „iMesh“ tinklas leidžia kiekvienam atskiram branduoliui sąveikauti su esančiais šalia, skelbia „PC World“. Pranešama, kad „TILE-Gx100“ procesoriai yra suderinami su XAUI, „Double XAUi“, SGMII, „Interlaken“, „PCI Express“ ir „StreamIO“ sąsajomis. Pasak bendrovės atstovų, lyginant su dabartiniais bendrosios paskirties procesoriais, „TILE-Gx“ serijos lustai išsiskiria didesniu energijos vartojimo efektyvumu. Naujieji lustai suderinami su „Linux“ OS ir 64 bitų programomis.

Pranešama, kad Taivano bendrovė „Quanta Computer“ planuoja kitais metais pateikti rinkai serverį su aštuoniais „TILE-Gx100“ procesoriais. Tokie serveriai galėtų būti naudojami „debesies“ platformose, srautinio videoduomenų apdorojimo sistemose, didelio našumo tinklo infrastruktūroje ir kt.

„Tilera“ iki šių metų pabaigos ruošiasi pradėti tiekti užsakovams „TILE-Gx“ procesorių modelius su 16 ir 36 branduoliais, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: