[ŽT] „Jie labai stiprūs.“ Atakuojama Baltijos jūra. Estija skelbia, kas nutiko  (4)

Trikdžiai paveikė teritoriją virš Baltijos jūros ir gretimas šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo praėjusių metų GPS sistemos Baltijos regione nuolat patiria gedimus, o už jų stovi Rusija. Tai pareiškė Estijos gynybos pajėgų vadas Martinas Heremas, praneša „Bloomberg“.

Sausio mėnesį buvo užfiksuotas didelis kariniams ir civiliniams tikslams naudojamų GPS sistemos signalų trikdžių padidėjimas, kuris paveikė teritoriją virš Baltijos jūros ir gretimas šalis.

Anot generolo, tokiu būdu Rusijos Federacija išbando palydovų signalų slopinimo priemones dėl galimo konflikto su NATO. Kremlius taip pat gali trukdyti GPS dėl pastarųjų Ukrainos bepiločių orlaivių atakų prieš taikinius Maskvoje ir Sankt Peterburge. Elektroninių trukdžių generavimo priemonės gali būti Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje ir Baltijos laivyno laivuose. Rusija pademonstravo savo elektroninio karo pajėgumus, ji tai įrodė per karą Ukrainoje. Rusai neabejotinai labai stiprūs šioje srityje, sakė Heremas.

 

Praėjusį ketvirtadienį Kelne susitiko ES aviacijos saugos agentūros ir Tarptautinės transporto asociacijos atstovai. Jie aptarė, kaip sumažinti GPS gedimų riziką ir išvengti galimų lėktuvo katastrofų dėl trečiųjų šalių kišimosi į pasaulinės navigacijos sistemos darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(36)
(75)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: