Firminis „Google“ kompiuteris – po kelių savaičių  (5)

Pirmieji „netbook“ tipo nešiojamieji kompiuteriai su bendrovės „Google“ plėtojama „internetine operacine sistema“ „Chrome OS“ bus pateikti rinkai per kelias artimiausias savaites, skelbia „DigiTimes.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys remiasi gerai informuotais šaltiniais kompiuterių gamintojų tarpe. Skelbiama, kad „Chrome OS“ valdomi „netbook“ kompiuteriai ir kai kurie „notebook“ tipo kompiuterių modeliai bus pateikti iškart kelių stambių kompiuterių gamintojų. Pirmieji jų pristatymai esą įvyks iki lapkričio pabaigos.

Neoficialiais duomenimis nešiojamąjį kompiuterį su „Chrome OS“ , pažymėtą savo prekės ženklu, išleis ir pati „Google“. Pranešama, kad šį kompiuterį su ARM branduolį turinčiu procesoriumi „Google“ užsakymu gamina bendrovė „Inventec“. Sklando gandai, kad iš pradžių jų bus pagaminta apie 60 – 70 tūkstančių vienetų, tačiau firminiai „Google“ kompiuteriai nepateks į mažmeninės prekybos tinklus.

Gruodžio mėnesį kompiuterius su „Chrome OS“ pateiks bendrovės „Acer“ ir „Hewlett-Packard“. Juos gamins kompanija „Quanta Computer“.

„Chrome OS“ pagrindas – „Linux“ branduolys, ji gali veikti ir su x86, ir su ARM architektūros procesoriais. Manoma, kad visi kompiuteriai su „Chrome OS“ būtinai turės SSD kaupiklius ir „Wi-Fi“ bevielio ryšio prieigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)