ES nori nubausti „Google“ už dominavimą rinkoje  (24)

Praėjusį lapkritį Europos Komisija pradėjo tyrimą dėl „Google“ dominavimo rinkoje ir galimai ruošiasi teisminiam procesui, praneša žinių agentūra „Reuters“. „Google“ vadovas komentuoja šį įvykį ir tikisi išvengti konflikto su Europos sąjunga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes be abejonės norime išvengti to, - sakė Erikas Šmitas (Eric Schmidt), bendrovės „Google“ generalinis direktorius. – Manau, kad dėl mūsų pačių ir jų interesų, konkurentų iškelti kaltinimai bus ištirti kuo skubiau ir jie nebus rimti arba teisingi.“

E.Šmitas taip pat pridūrė veikiąs pagal įstatymą: „Mes viską išsiaiškinsime ir užtikrinsime, jog mūsų verslas puikiai derėtų su įstatymu ir jo idėja.“

Briuselis lapkritį pradėjo tyrimą po skundų iš smulkesnių Europos konkurentų, kurie yra gniuždomi „Google“ interneto paieškos paslaugos dominavimo rinkoje. Europos Sąjunga šiuo atveju gali imtis veiksmų padidinti rinkos konkurenciją ir skirti „Google“ dideles pinigines baudas nukentėjusių kompanijų nuostoliams atlyginti.

Ankstesnis ES tyrimas prieš „Microsoft“ dominavimą rinkoje išsirutuliojo į dešimt metų trukusį teisminį procesą, kuriuo metu buvo išmokėta daugiau nei 5 milijardai piniginių baudų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: