Kinijoje prasidėjo telefoninių pokalbių filtracija  (14)

Kinijoje jau seniai blokuojami populiarūs užsienio tinklalapiai. Laikraščio „New York Time“ teigimu, dabar Kinijoje telefonu ištarus žodį „protestas“, pokalbis nutrūksta. Teigiama, kad filtravimo sistema atpažįsta anglų ir kinų kalbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau Kinijos valdžia šalies teritorijoje apribojo „YouTube“, „Facebook“ ir „Twitter“ veiklą, taip sukurdama galimybę šalies rinkoje įsitvirtinti analogiškoms paslaugoms. Taip pat kinai gali atsisiųsti „Skype“ programą tik iš tinklalapio tom.com, kuriame be kita ko įdiegta „įtartino“ turinio filtracijos funkcija. Vėliau prie apribojimų prisidėjo VPN tinklų blokavimas, kuriuos kinai naudojo prieigai prie pasaulinio tinklo.

Neseniai buvo skelbiama, kad daugybė „Gmail“ vartotojų Kinijoje turi problemų su savo el. pašto dėžutėmis, pavyzdžiui, nebuvo įmanoma išsiųsti ir išsaugoti laiškų. „New York Time“ manymu, iš vienos pusės, šalies valdžia nori pakenkti Vakarų kompanijoms, iš kitos pusės, taip tikrinama, kiek dar kinai pasiruošę kęsti savo laisvių suvaržymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)