Robotizuoti kvadrokopteriai žaidžia tenisą (Video)  (3)

Ciuricho Skraidančių aparatų arenoje (Šveicarija) buvo surengtas parodomasis robotizuotų kvadrokopterių (miniatiūrinių helikopterių su keturiais rotoriais) teniso turnyras, kurio metu mušinėjimosi teniso kamuoliuku varžytuvės vyko tarp roboto ir žmogaus, tarp robotų ir žmonių porų bei tik tarp robotų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie robotizuotų skraidančių aparatų primontavus teniso raketes, kvadrokopteriai galėjo ne tik skraidyti, bet ir mušinėti teniso kamuoliuką, paduodamą žmogaus ar kolegos kvadrokoterio.

Šis Marko Miulerio (Mark Müller), Sergejaus Lupašino (Sergei Lupashin) ir Rafaelo De Andrėjos (Raffaello D'Andrea) eksperimentas buvo Ciuriche vykdomo projekto dalis, kurios metu buvo išbandomos kvadrokopterių aukšto manevringumo galimybės. Ta pati konstruktorių grupė pernai mėgino kvadrokopterį išmokyti klavišiniais sugroti Kalėdų giesmę.

Daug pasakoti šiuo atveju lyg ir nėra ką – viską perteikia vaizdo siužetas, kuris šiek tiek stebina, kaip kovingai yra nusiteikusios skraidančios mašinos. Kalbant teniso terminologija, kvadrokopteriai nardo žemyn ir bando „ištraukti“ net ir pačius beviltiškiausius kamuoliukus.

O “magaryčių“ – ankstesni kvadrokopterio pasiekimai muzikos srityje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)