Rusijos pasiūlymas: bendradarbiavimas su NATO dėl PRG arba branduolinis ginklavimasis  (28)

Rusijai ir NATO būtina susitarti dėl priešraketinės gynybos, pareiškė RF prezidentas Dmitrijus Medvedevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“Yra naujų temų, kuriomis, aš manau, mes privalome susitarti, antraip viskas vyks blogai: aš turiu omenyje priešraketinę gynybą“, – pareiškė D. Medvedevas spaudos konferencijoje trečiadienį.

Pasak jo, Rusija norėtų, kad Europos PRG būtų plėtojama pagal suprantamas taisykles. „Visiems turi būti akivaizdu, kad priešraketinė gynyba – tai būdas blokuoti arba mažinti virtinės šalių strategines galimybes“, – sakė D. Medvedevas.

Prezidentas pridūrė, jog kai duodami patikinimai, kad PRG nenukreipta prieš Rusiją, jis tai priima žinion, bet supranta, kad „kitos šalys tokių galimybių kaip Rusija kol kas neturi ir kažin ar artimiausiais metais turės“. „Paprastai mums sakoma: tai Iranas, dar kažkas. Jie tokių galimybių neturi – vadinasi, tai prieš mus?“, – sakė valstybės vadovas.

Jis pažymėjo, kad esant tokiai situacijai, būtina arba atvirai pareikšti savo poziciją, arba pakviesti Rusiją bendradarbiauti. D. Medvedevas pareiškė viltį, kad Rusija gaus atsakymus į iškeltus šia tema klausimus, ir šalys galės pasirinkti bendradarbiavimo modelį.

Jis pridūrė, kad jeigu iš JAV nepavyks pasiekti konkrečių susitarimų PRG srityje, „tada mums teks imtis atsakomųjų priemonių, o to mums labai nesinorėtų“. „Tada bus turima omenyje ruoštis plėtoti smogiamąsias branduolines priemones. Tada tai būtų labai blogas scenarijus“, – sakė D. Medvedevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)