Sicilijoje elektroniniai laikrodžiai ėmė skubėti 10-20 min.?  (25)

Keistas ir kol kas nepaaiškintas fenomenas užfiksuotas Italijos saloje Sicilijoje: jau ilgiau nei savaitę elektroniniai laikrodžiai skuba 10-20 minučių. Šį faktą daugybė žmonių užfiksavo keliose salos miestuose, rašo newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas Sicilijos gyventojams tai sudaro tik nedidelių organizacinių problemų, tačiau situacija gali tapti kritiška, nes tai paveikė bankų sistemas. Kol kas niekas nesugeba paaiškinti, kodėl tūkstančiai elektroninių prietaisų pradėjo rodyti klaidingą laiką.

Mistinį reiškinį tiria Katanijos universiteto Elektronikos katedra. Jų manymu, priežastimi gali tapti nesureguliuotos saulės plokštės, radiomėgėjų eksperimentai, taip pat nuo gegužės vykdomi povandeninio kabelio remonto darbai.

Sicilijos gyventojai dalijasi „mįslingo laikrodžių išprotėjimo“ įspūdžiais socialiniame tinkle „Facebook“.

Pavyzdžiui, mergina, vardu Melina, rašo: „Pastebėjau, kad mikrobangų krosnelės laikrodis skuba, tad nusistačiau tikrąjį laiką. Tačiau po kai kurio laiko viskas pasikartojo.“ „Angelu“ pasivadinusi mergina jai pritarė: „Taip! Tas pats nutiko su mano žadintuvu.“

Vartotojas „Fransis“ laikraščio „Corriere“ žurnalistui pasakojo, kad šis užkratas plinta labai greitai. „Nebepriimu to kaip juokelio. Netgi prekybos centre prie namų man pasakė, kad jų laikrodis skuba. Tačiau labiausiai mane neramina tai, kad apie tą patį man pasakė banke. Banko darbuotojas paprašė manęs truputį palaukti, nes juos ištiko „nedidelis sistemos nesklandumas“. Paklausiau, ar skuba jų laikrodžiai ir jis nusistebėjo: „Iš kur jūs žinote?!“

Ilsussidiario.net praneša, kad situacija tampa vis rimtesnė, nes kredito įstaigų sistemose išties atsiranda nesklandumų, o prie bankų rikiuojasi ilgos žmonių eilės. Kai kurie vietiniai dėl visko kaltina Etnos ugnikalnį, kuris per pastarąsias savaites buvo „labai aktyvus“.

Gegužės 12 dieną Etna eilinį kartą „prabudo“, iš jo kraterio tekėjo lava, o pelenų debesis pasiekė ir Kataniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (25)