Kinija nori investuoti į „Facebook“  (4)

Užsienio verslo naujienų portalas teigia, kad Kinija ruošiasi pirkti „didelį gabalą“ socialinio tinklalapio „Facebook“. Nežiūrint to fakto, kad „Facebook“ socialinis tinklas pačioje Kinijoje yra užblokuotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama, kad Pekinas kreipėsi į fondą, kuris perka buvusių „Facebook“ darbuotojų akcijas, norėdamas išsiaiškinti, ar pavyktų surinkti akcijų kiekį, kuris būtų ženklus.

Sklinda gandai, kad „Citibank“, kuris „Business insider“ duomenimis atstovauja Kinijai, nori įsigyti 1,2 milijardų vertės akcijų.

Ar reikėtų baimintis kinų valdžios „Facebook“ tinklalapyje dėl jų vykdomos cenzūros? „Business insider“ mano, kad per daug jaudintis nereikėtų.

Pirmiausia Kinijos įtaka įmonėje nebūtų didelė, dėl per mažos investicijos. Milijardo dolerių investicija „nenupirktų“ didelės įtakos, nes „Facebook“ vertė šimtus kartų viršija šią sumą. Antra, Kinijai atitektų teisės be galimybės balsuoti. Trečia, akcijų turėtojai neįgyja teisės kontroliuoti, kas vyksta internetinio portalo viešojoje erdvėje.

Tačiau „Forbes“ žurnalistai įžvelgia grėsmę. Nors nepriklausomi turto fondai yra atskirti nuo valdžios, tačiau ši taisyklė tikriausiai aplenkia Kiniją. Kinijos valdžia pasiryžusi ir toliau kontroliuoti socialinę mediją. Jie suinteresuoti skleisti debatus, naudingus Kinijai, ne tik šalies viduje, bet ir už jos ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: