„Google“ gali pasitraukti iš Kazachstano  (15)

Benrdovė „Google“ pareiškė, kad gali greitu metu pasitraukti iš Kazachstano. Kaip teigia savo tinklaraštyje „Google Russia“ viceprezidentas Bilas Karanas, prieš mėnesį Kazachstano Ryšių ir informacijos ministerija išleido įsakymą, kuris numato, kad visi zonos .kz domenai (taip pat ir Google.kz) privalo būti patalpinti serveriuose, kurie fiziškai yra Kazachstano teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie reikalavimai reiškia, kad „Google“ bus priversta peradresuoti visas Google.kz užklausas į serverius šios valstybės teritorijoje. Dabar užklausos apdorojamos greičiausiu keliu, nepriklausomai nuo geografinės lokacijos ar valstybių sienų.

B. Karano žodžiais, bandymai internete nustatyti sienas labai apsunkina „Google“ padėtį. Kalbama ne tik apie užklausų apdorojimo efektyvumą, bet ir apie asmeninių duomenų apsaugą bei žodžio laisvę. Be to, „Google“ nesiruošia prisidėti prie interneto fragmentacijos.

Deja, „Google“ priversta konstatuoti, kad tai pakenks paieškos kokybei kazachams, kadangi lokalaus relevantiškumo paieškos rezultatuose neliks.

„Google“ pakankamai tiesiai išsakė savo mintis apie tokius Kazachstano valdžios veiksmus, nurodydama, kad tokios priemonės apribos laisvo interneto plėtrą šioje šalyje, o nukentės ir vartotojai, ir šalies ekonomika. Belieka priminti, kad dėl reikalavimų cenzūruoti paieškos rezultatus „Google“ panašioje padėtyje atsidūrė ir Kinijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)