TASER kuria nemirtinas granatas (Video)  (9)

Elektrošoko ginklų gamintoja TASER kartu su bendrove „Metal Storm“ kuria nemirtino poveikio granatas, tinkančias naujajam MAUL granatsvaidžiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Metal Storm“ sukurtas elektroniškai valdomas daugkartinis granatsvaidis MAUL (Multishot Accessory Underbarrel Launcher) montuojamas po automatinių ginklų, įskaitant M-4 ir M-16 automatinius šautuvus, vamzdžiais. Jis gali šaudyti įvairios paskirties 18,53 mm granatomis. Iš plieno ir anglies pluošto gaminamas granatsvaidis iš pradžių buvo skirtas specialiosios paskirties dalinių poreikiams: juo šaudomos granatos išplėšdavo durų užraktus, praneša „Gizmag.com“. Ilgainiui šiam granatsvaidžiui buvo sukurta įvairesnė amunicija, o naujausio tipo nemirtino poveikio granatas ėmėsi kurti ir elektrošoko ginklų gamintoja TASER. Vos 800 gramų sveriančio MAUL granatsvaidžio dėtuvėje telpa 5 granatos, kuriomis prireikus galima šaudyti serijomis, sakoma pranešime. TASER sukurtų paralyžiuojančių granatų prototipai veikia kaip ir kiti bendrovės gaminiai, naudojantys elektrošoko efektą. Skelbiama, kad granatsvaidžio dėtuvės pakeitimas ir užtaisymas trunka 2 sekundes, o taiklaus šaudymo elektrošoko granatomis nuotolis siekia iki 30 metrų.

Pasak „Metal Storm“ atstovų, MAUL granastvaidžius galima naudoti ir kaip atskirus ginklus, ir kartu su koviniais automatiniais šautuvais. Šiame vaizdo siužete – MAUL bandymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (9)