„Apple“ turi daugiau grynųjų pinigų nei yra JAV ižde  (10)

JAV politikams įnirtingai bandant išspręsti šalies skolos klausimą paaiškėjo, kad didžiausia pasaulio technologijų kompanija „Apple“ šiuo metu turi daugiau grynųjų pinigų ne galingiausia pasaulio demokratija, rašo „Financial Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV respublikonams ir demokratams siekiant atrasti bendrą sutarimą dėl JAV skolos „lubų“, šalies Iždo departamentas paskelbė, kad JAV balanse šiuo metu iš viso yra tik 73,76 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Apple“ kompanija, neseniai paskelbusi finansinius ketvirčio rezultatus, gali pasigirti turinti 75,87 mlrd. JAV dolerių. Šie skaičiai parodo, arba kokia galinga tapo „Apple“ kompanija nuo tada, kai 2007 metais išleido pirmąjį „iPhone“ išmanųjį telefoną, arba kokia sudėtinga yra JAV finansinė situacija. 

Šią savaitę „Apple“ akcijos „Nasdaq“ vertybinių popierių biržoje peržengė 400 JAV dolerių ribą. Šiuo metu pagal rinkos kapitalizacija „Apple“ yra antra kompanija pasaulyje, atsilikdama tik nuo „Exxon Mobil“. Prieš daugiau nei dešimtmetį ant bankroto ribos buvusi „Apple", kuomet bendrovei vėl ėmėsi vadovauti Steve'as Jobsas, dabar vertingesnė nei „Microsoft" ir „Intel" kartu sudėjus.

„Jie pradėjo su „Macintosh" kompiuteriais, tada atsirado „iPod" grotuvai, vėliau „iPhone" telefonai, o dabar - „iPad" planšetiniai kompiuteriai, - vardina Giris Cherukuris, „Oakbrook Investments" prekybos vadovas. - Tai neįtikėtina".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)