Niujorko miesto policija atidarė specialų poskyrį darbui su socialiniais tinklais  (2)

Niujorko policijos departamentas (taip, tas pats, kurį rodo filmuose) žengė įdomų žingsnį – įkūrė specialų poskyrį, kurio darbuotojai seks informaciją socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook”, „Twitter” ar „MySpace”. Pareigūnai ieškos žinučių ar užuominų apie nusikalstamas veikas, grupuočių planus ar nusikaltimų faktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žingsnis nėra unikalus – jau seniai aišku, kad policijos pajėgos visame pasaulyje stebi informaciją apie žmonės internete ir tuo naudojasi, aiškindamiesi nusikaltimų detales arba pavojingus asmenis. Bet visa tai daroma, iš esmės, kaip viena iš tyrimo krypčių, o čia Niujorke žvelgiama giliau – sukurtas atskiras poskyris.

Žingsnis logiškas: visi matome, koks galingas tinklas yra socialinė terpė tiems, kas nori organizuoti nusikalstamą veiklą – tie patys riaušių dalyviai Londone koordinuoja savo veiksmus per „Twitter“.

Turbūt ir Lietuvoje situacija nelabai skiriasi nuo pasaulio. Turint omenyje, kad interneto plėtra ir greitis mūsų šalyje tikrai suteikia visas sąlygas aktyviai naudotis socialiniais tinklais, tad ir mūsų pareigūnai tikriausiai neretai ten užsuka, ieškodami naudingos informacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)