Naujos kartos dviratis – saugumo ir komforto revoliucija (Video)  (23)

Jau šiandien galima įsigyti naujos kartos dviratį „RoundTail“, kuris išsiskiria dar nematytu dizainu ir gamybos technologija. Pagrindinė jo naujovė – apvali galinė šakė ir unikalus rėmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviračio rėmas pagamintas iš niobio – reto, minkšto ir elastingumu pasižyminčio metalo, bei specialaus plieno. Pastarojo sudėtyje yra mangano, chromo, nikelio, molibdeno ir minėtojo niobio.

Unikalus kompanijos „Tortola International Inc.“ sukurtas lydinys suteikia tuščiaviduriam rėmui daugiau atsparumo, elastingumo ir tvirtumo. Tai daug patikimesnė medžiaga už įprastą anglies plieną, rašoma gamintojo puslapyje.

Apvali dviguba galinė šakė – tai dar vienas naujas sprendimas. Kad ir kokius naujus išradimus dešimtmečius taikė dviračių gamintojai, trikampė šakė taip ir likdavo įprasta.

Naujoji technologija dviračio vibraciją kelyje leido sumažinti net iki 60 kartų, o važiavimo stabilumą padidino iki 10 kartų. Būtent tuščiaviduriai žiedai padėjo išsklaidyti smūgio metu atsirandančią energiją ir pagerinti aerodinamiką. Kartu tai suteikė dviratininkui daugiau važiavimo komforto, sumažino iki šiol patirtą stresą ir nuovargį. Viso to „RoundTail“ generaliniam direktoriui Lou Tortolai pavyko pasiekti vos per 5 mėnesius.

Šiuos dviračius savaitę bandė du dviratininkai. Jie įveikė daugiau nei 80 kilometrų „dantimis kalenti“ verčiančiais keliais, tačiau po kelionės teigė nepajutę jokio skausmo, skelbia apie mokslo pasiekimus rašantis „Popular Science“.

Naujos kartos dviratį galima įsigyti už 4,8 tūkstančius litų (2 tūkst. JAV dolerių).


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: laikas.lt
laikas.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (23)