„Wikipedia mobile“: naujų planų pradžia  (0)

„Wikipedia“ prieš kelias dienas pristatė naują programinį varikliuką, skirta išvaizdą mobiliajai svetainės versijai generuoti. Nors kol kas vartotojai didelio skirtumo nepastebės, ateityje atnaujinimai turėtų padidinti šios internetinės enciklopedijos populiarumą tarp išmaniaisiais telefonais besinaudojančių internautų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sako portalo „ReadWriteWeb“ redaktorius Marshall Kirkpatrick, šie atnaujinimai – „tai kažko didelio pradžia“. Iš pradžių naujos išvaizdos variklis bus įdiegtas visuose „Wikipedia“ puslapiuose. Jei per ateinančią savaitę neiškils didelių techninių nesklandumų, žadamą išimti „beta“ ženklą iš logotipo.

Vėliau žadama pridėti straipsnių redagavimą tiesiai iš mobilaus telefono, paveiksliukų įkėlimą ir „offline“ palaikymą mobiliuose telefonuose. Šie atnaujinimai leis augti ir atsigauti mobiliajai „Wikipedijai“, nes iki šiol ji daugelio nuomone atrodė kaip apleistas produktas.

„Wikipedia“ – didžiausia pasaulio atvira enciklopedija. Dažnai kritikuojama dėl to, kad į ją gali rašyti bet kas ir iš esmės bet ką. Bet kaip rodo „Wikipedia“ įkūrėjo Jimmy Wales tyrimai, turinio vandalų yra kur kas mažiau nei tų, kurie geba greitai taisyti straipsnius. Ši enciklopedija yra šeštoje vietoje tarp pasaulio lankomiausių puslapių ir išlaikoma grynai iš vartotojų paramos. Kūrėjų teigimu, joje niekada nebuvo ir nebus jokių reklamų, nors pagal lankomumo statistiką iš reklamos jie galėtų susikrauti milijonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Liudas Sodonis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)