„iOS 5“ operacinė sistema jau paruošta išleidimui į rinką  (0)

Kol viso pasaulio žiniasklaida nekantriai laukia artimiausios „Apple“ konferencijos datos paskelbimo, „iOS 5“ operacinė sistema ir internetinė paslauga „iCloud“ yra baigiama ruošti galutiniam išleidimui į rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų svetainė AppleInsider.com praneša, kad taip vadinamą „iOS 5 Golden Master“ versiją „Apple“ įrenginių surinkimo bendrovės gaus jau po dviejų savaičių. Dar šio mėnesio pradžioje įvairiose žiniasklaidos priemonėse buvo pranešta, kad elektronikos komponentų gamintojas „Foxconn“ savo gamyklose Kinijoje jau pradėjo „iPhone 5“ išmaniųjų telefonų gamybą, tačiau tuomet į prietaisus dar nebuvo diegiama operacinė sistema.

Terminas „Golden Master“ yra naudojamas norint įvardinti paskutinę programinės įrangos plėtojimo stadiją prieš išleidimą į masinę rinką. Šios versijos programa dažniausiai būna tokia pat, kaip ir toji, kuri bus skirta galutiniams vartotojams, nebent paskutinių bandymų metu programos kode būtų pastebėta kritinių klaidų. Kiti programinės įrangos gamintojai, pavyzdžiui, JAV bendrovė „Microsoft“, vietoje šio termino naudoja labiau paplitusį – „Release to manufacturing (RTM)“.

Tuo tarpu mobiliesiems įrenginiams skirtos programinės įrangos kūrėjai šiuo metu dirba su septinto leidimo „iOS 5 Beta“ versija, kuri buvo išleista rugsėjo pradžioje. Ši negalutinė versija pasižymi dideliu defektų skaičiumi ir programų kūrėjams yra skirta tik tam, kad pastarieji užtikrintų savo sukurtų programų sklandų veikimą būsimoje operacinėje sistemoje.

Pastaruoju metu internete sklando gandai, kad konkreti naujojo „iPhone 5“ išmaniojo telefono prekybos pradžia bus paskelbta spalio viduryje vyksiančioje kasmetinėje „Apple“ konferencijoje, o dar po dviejų savaičių daugelis vartotojų jau turės galimybę šiuos įrenginius ir įsigyti.

Plačiau su būsima „iOS 5“ versija funkcijomis bei galimybėmis galite susipažinti apsilankę minėtame AppleInsider.com puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Martynas Urbanavičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: