Programišiai atakavo karinę „Mitsubishi“ gamyklą ir pavogė visą informaciją  (4)

Kompiuterių programišiai įsilaužė į kompanijos „Mitsubishi Heavy Industries“ kompiuterių tinklą gamykloje, kurioje yra gaminami povandeniniai laivai bei raketos, o taip pat detalės atominėms elektrinėms, praneša naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia Japonijos dienraštis „Yomiuri“, tai yra pirmoji tokio tipo ataka, nukreipta prieš šalies gynybos pramonę. Manoma, kad atakos metu buvo pavogta visa informacija, buvusi kompanijos kompiuterių sistemoje. „Mitsubishi Heavy“ atstovas spaudai patvirtino apie įvykdytas atakas, tačiau teigė, kad kompanija vis dar aiškinasi ar perimta informacija vėliau buvo paviešinta.

Japonijos dienraščio teigimu, kompanijos būstinėje Tokijuje buvo aptikta apie 80 virusais užkrėstų kompiuterių. Kompiuteriai taip pat buvo atakuoti Kobės laivų statykloje, kurioje yra gaminamos detalės atominėms elektrinėms, bei Nagojos gamykloje, kurioje yra gaminamos valdomosios raketos bei raketų varikliai. Kaip skelbia „Yomiuri“ dienraštis, mažiausiai 8 skirtingos kompiuterinių virusų rūšys, tarp kurių buvo ir „Trojan“ virusas, buvo aptiktos „Mitsubishi Heavy“ pagrindinėje būstinėje bei gamyklose.

„Mitsubishi Heavy“ yra didžiausia šalies gynybos rangovė, kuri pernai laimėjo 215 konkursų, kurių bendra vertė siekė 3,4 mlrd. JAV dolerių, arba beveik ketvirtadalį visų Japonijos gynybos ministerijos išlaidų tais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)