Indijoje nustatytas SMS žinučių limitas  (0)

Indijoje telefono ryšio bendrovių priežiūros įstaiga nustatė iš vieno mobiliojo telefono išsiųstų trumpųjų žinučių limitą, kuriuo bus siekiama apsaugoti vartotojus nuo pernelyg didelio ir nekontroliuojamo reklaminių SMS skaičiaus, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal naujas taisykles, niekas negalės išsiųsti daugiau nei 100 trumpųjų žinučių per dieną. Tikimasi, kad taip pavyks apginti milijonus mobiliųjų telefonų naudotojų nuo daugybės neprašytų žinučių, kurias jie kasdien gauna. Indijos mobiliųjų telefonų rinka auga greičiausiai pasaulyje. Dabar ten yra per 700 mln. mobiliojo ryšio vartotojų, tad akivaizdu, jog nekontroliuojama mobiliųjų komunikacijų rinka gali sukelti rimtų ne tik ekonominių, bet ir socialinių pasekmių.

Indija ir anksčiau bandė sustabdyti nepageidaujamas komercines žinutes ir skambučius, bet visi mėginimai buvo nesėkmingi. Mobiliojo ryšio vartotojai gali užsiregistruoti specialiame nepageidaujančiųjų gauti reklaminių skambučių registre. Be to, nuo 21 valandos iki 9 valandos draudžiama skambinti ir siųsti reklamines žinutes. Tačiau žmonės skundžiasi, kad naktį vis tiek sulaukia žinučių. Tikimasi, kad 100 trumpųjų žinučių limitas padės išspręsti šią problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)