Plečiamos atsiskaitymo banko kortelėmis galimybės  (0)

Naujovė už sostinės taksi paslaugas atsiskaityti banko kortele jau tapo kasdieniu reiškiniu. SEB banko statistika rodo – mokėjimo kortelėmis taksi automobiliuose atsiskaitoma vis dažniau. Banko duomenimis, šių metų antrąjį ketvirtį, lyginant su pirmuoju, atsiskaitymų kortelėmis skaičius augo beveik trečdaliu (30 proc.). Tad laikai, kai taksi vairuotojas susiraukdavo dėl keleivio įteiktos per stambios kupiūros – baigėsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu SEB bankas bendradarbiauja su trimis Vilniaus taksi bendrovėmis „Martono taksi“, „Pigus taksi“ ir „VIP TAK“, kurių automobiliuose yra įrengęs 100 kortelių skaitytuvų.

„Prieš šešerius metus atsiradusi ši paslauga buvo pirmiausiai orientuota į užsienio svečius, tačiau ilgainiui pastebėjome, kad ir Vilniaus gyventojai pamažu įpranta už taksi paslaugas atsiskaityti mokėjimo kortelėmis. Todėl, norėdami gyventojams sudaryti kaip įmanoma daugiau galimybių už įvairias prekes ir paslaugas atsiskaityti greitai ir patogiai turimomis mokėjimo kortelėmis, siekiame sudaryti palankias sąlygas, kad kuo daugiau taksi automobilių šiame mieste turėtų mokėjimo kortelių skaitytuvus“, – sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak bendrovės „Martono taksi“ direktoriaus Ričardo Kriukovo, įrengus mokėjimo kortelių skaitytuvus automobiliuose, klientai labai greitai įprato atsiskaityti ne grynaisiais pinigais. „Šiandien daugiau kaip 80 % mūsų automobilių yra įrengti skaitytuvai. Tai patogu ir keleiviams, kadangi nereikia nerimauti dėl grynųjų pinigų stygiaus, ir bendrovei bei jos darbuotojams. Pirmiausia vairuotojams nebereikia vežiotis didelių sumų, nekyla problemų atiduodant grąžą, be to, supaprastėjo gaunamų pajamų apskaita“, – sako R. Kriukovas. Jis atkreipia dėmesį, kad jokie papildomi mokesčiai dėl tokios galimybės klientams netaikomi, o atsiskaitymas užtrunka vos keliolika sekundžių.

Bendrovės „VIP TAK“ vadovės Boženos Tijušienės teigimu, kortelėmis dažniau atsiskaito užsieniečiai, o populiariausias maršrutas yra oro uostas–miesto centras. „Vasarą ar vykstant tokiems dideliems renginiams kaip Europos krepšinio pirmenybės, kuomet sostinėje šurmuliuoja turistai, pageidavimų už taksi paslaugas mokėti banko kortele padaugėja. Žinoma, pastebime, kad ir Lietuvos gyventojai už vežimą vis dažniau atsiskaito mokėjimo kortelėmis. Ypač taip mokėti linkę verslininkai“, – pasakoja B. Tijušienė.

SEB bankas pirmuosius elektroninius mokėjimo kortelių skaitytuvus sostinės taksi automobiliuose įrengė 2005 metais. Kaip ir visur, atsiskaitymas mokėjimo kortele taksi automobilyje turi būti patvirtintas PIN kodu. Taksi klientai gali mokėti visomis „Visa“, „MasterCard“, „Maestro“ mokėjimo kortelėmis – ir debeto, ir kredito.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)