Vilniaus viešajame transporte atšaukiamas įlipimas tik pro priekines duris  (30)

Nuo rugpjūčio 1 d. Vilniuje atšaukiama viešojo transporto tvarka – įlipimas pro priekines duris. Saugumą kelionės metu žada užtikrinti Viešosios tvarkos pareigūnai, kurie dažniau patruliuos transporto priemonėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą Vilniaus savivaldybė priėmė dėl gausių skundų: gyventojai dažnai nespėdavo įlipti pro priekines duris, susidarydavo grūstys, negalėdavo pasižymėti vienkartinių bilietų. Taip pat gyventojai pabrėžė, kad socialiai remtinų asmenų nesumažėjo.

Iki rugpjūčio 1 d. visuomeniniame transporte Vilniuje numatoma įrengti daugiau komposterių.

Apie tai, kad reikia atšaukti praėjusią vasarą įvestą įlipimo į viešąjį transportą tvarką, vos tapęs meru prabilo Artūras Zuokas. „Mano nuomonė yra neigiama, tokį sprendimą mes atšauksime. Taip ir autobusai projektuojami, kad žmonės įliptų pro bet kurias duris. Manau, šis eksperimentas nepasiteisino. Buvo galvojama ne apie patogumą žmogui, o apie tai, kaip lengviau sugauti zuikius“, – dalyvaudamas 15min.lt konferencijoje balandžio pabaigoje sakė miesto vadovas.

Mero planai nepatiko savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovams. Jie anksčiau žiniasklaidai teigė, kad dabartinė tvarka yra geresnė. Anot jų, dabar troleibusuose ir autobusuose mažiau „zuikių“, jie švaresni, viešuoju transportu rečiau naudojasi asocialūs asmenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)