„Apple“ pristatė įmonės naujienas: „iPhone 5“ sąraše nėra (Video)  (27)

Spalio 4 dieną 10 val. ryte Los Andželo laiku (20 val. Lietuvos laiku) prasidėjo bendrovės „Apple“ pristatymas, kuris išsklaidė jau kelis mėnesius sklandžiusius gandus, apie tai, kokios naujienos bus pristatytos, ir kokios - ne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš prasidedant pristatymui Japonijos mažmeninės „Apple“ produktų parduotuvės savo tinklalapiuose (matyt, per klaidą per anksti) nurodė, kad nuo spalio 14 dienos bus galima įsigyti „iPhone 4S“ ir atnaujintą „iPod Nano“.

Pristatymą pradėjo naujasis „Apple“ vadovas Timas Cookas. Jis papasakojo apie „Apple“ parduotuvių sėkmę: atidarymo savaitgalį naujojoje parduotuvėje Šanchajuje apsilankė 100 000 žmonių, parduotuvės Hong Kongo atidarymo dienomis pardavimai buvo didesni nei atidarant bet kurią kitą parduotuvę.

Pasidžiaugta ir „OS X Lion“ sėkme – ją atsisiuntė 6 mln vartotojų (80 % daugiau nei atsisiuntė „Snow Leopard“ versiją). Muzikos rinkoje „Apple“ sėkmė taip pat įspūdinga: „iPod“ grotuvai užima 78 % nešiojamų grotuvų rinkos, jų parduota daugiau nei 300 milijonų. Iš „iTunes“ parduotuvės atsisiųsta daugiau nei 16 mlrd. dainų.

Per pastaruosius metus „Apple“ kompiuterių pardavimai JAV augo beveik 6 kartus greičiau nei PC pardavimai. Beveik vienas iš 4 šioje šalyje parduodamų kompiuterių dabar yra „Mac“.

„iPhone 4“ išlieka populiariausias išmanusis telefonas pasaulyje. Per metus „iPhone“ pardavimai išaugo 125 procentais, o pusė visų parduotų „iPhone“ įrenginių yra „iPhone 4“. O planšetinis kompiuteris „iPad“ užima net 75 % JAV rinkos.

„iOS“ – populiariausia išmaniųjų telefonų operacinė sistema pasaulyje, užimanti 43 % rinkos. Iš „App Store“ atsisiųsta 18 mlrd. programėlių. Pristatyta nauja programėlė „Cards“, siunčianti sveikinimo atvirukus. „Apple“ atspausdins jūsų atviruko dizainą ir išsiųs atviruką gavėjui paštu. Programėlės atsisiuntimas nemokamas, atviruko siuntimas JAV teritorijoje kainuos 3 dolerius, į kitas pasaulio šalis – 5 dolerius.

Naujausioje „iOS 5“ išmaniųjų įrenginių operacinėje sistemoje – daugiau nei 200 naujų savybių. Svarbiausios: „Notifications“ – pranešimų centras, prieinamas perbraukus įrenginio ekraną žemyn (mažiau trikdo nei ekrane iššokantys pranešimai), „iMessage“ – nauja žinučių siuntimo tarp „iOS“ vartotojų paslauga. Žinutes galima siųsti į „iPad“, „iPhone“, „iPod Touch“. Galima siųsti nuotraukas, vaizdo įrašus, tekstines žinutes. Siuntimas vykdomas per 3G arba Wi-Fi tinklus.

„Reminders“ – priminimų sistema, kurią galima susieti su vieta, jeigu reikia prisiminti ką nors važiuojant namo iš darbo arba įsirašyti paprasčiausią pirkinių sąrašą. „Newsstand“ – suteikia galimybę skaityti populiariausius JAV žurnalus ir laikraščius. Reikia tikėtis, kad ne JAV bus galima užsisakyti ir kitokius leidinius.

„Camera“ programėlė: ja galima naudotis netgi aplenkiant telefono atrakinimo mechanizmą, pasinaudojant specialia judesių kombinacija. Fotografuojama paspaudus garsinimo mygtuką. Galima koreguoti nuotraukos kompoziciją, priartinti ar atitolinti vaizdą standartiniu dviejų pirštų judesiu, nusistatyti automatinės ekspozicijos arba automatinio fokusavimo užraktą. Nufotografavus nuotrauką galima apkarpyti, pašalinti akių raudonumą, paryšinti vaizdą.

„iOS 5“ viešai pasirodys spalio 12 dieną.

Priminimas apie „iCloud“ paslaugą: ji nemokama ir saugo vartotojų atsisiunčiamą turinį bei belaidžiu ryšiu perkelia jį į kitus vartotojo įrenginius. Pavyzdžiui, su „iPhone“ atsisiuntus dainą iš „iTunes“, ji taip pat bus persiųsta į „iPad“ ir „iPod“. Visuose vartotojo įrenginiuose atnaujinami ir įrašomi kontaktai, dokumentai, knygos, kalendoriai. Kalendoriais galima dalintis su kitais vartotojais.

Pristatyta ir nauja programėlė per „iCloud“ veikianti programėlė, padėsianti nustatyti fizinę draugų buvimo vietą: galima laikinai, kelioms valandoms, įjungti galimybę nustatyti telefono vietą. Programėlę galima nustatyti taip, kad telefono buvimo vieta būtų rodoma nuolat (naudinga, jeigu tėvai nori stebėti savo vaikus) ar kelias valandas (pvz., pliaže, kai norite, kad jus surastų draugai). „iCloud“ paslaugos bus pradėtos teikti spalio 12 dieną, kartu su „iOS 5“ išleidimu.

Atnaujintas „iPod Nano“

Atnaujintas muzikos grotuvas „iPod Nano“: kompaktiško dizaino, su lietimui keliais pirštais jautriu ekranu. „Fitness“ yra viena populiariausių šio grotuvo siūlomų galimybių, todėl dabar ji siūloma pagal nutylėjimą, vos įsigijus įrenginį – ši programėlė stebi ėjimo ar bėgimo duomenis. Savo judėjimo duomenis galima įkrauti į „Nike+“ tinklalapį, kuriame galima varžytis su draugais ir rinkti „pasiekimus“.

Atnaujinto grotuvo ekrane galima pasirinkti vieną laikrodį iš 16 skirtingų tipų: su romėniškais skaičiais, retro stiliaus, derinantį savo spalvą su įrenginio korpuso spalva ir netgi su Mickey-Mouse tematika. Grotuvas su 8 GB atmintimi kainuos 129 JAV dolerius, su 16 GB – 149 dolerius. Galima rinktis vieną iš 7 spalvų.

Naujausias telefonas – „iPhone 4S“

Atėjo akimirka išsklaidyti jau kelis mėnesius internete sklandžiusius gandus: naujas „Apple“ telefonas yra „iPhone 4S“. Interneto gandonešiai skelbė, kad šiandien turėtų būti pristatytas „iPhone 5“ su gerokai pakitusiu dizainu arba ir „iPhone 5“, ir „iPhone 4S“, taigi, šis pristatymas atitiko tik pačius minimaliausius lūkesčius

Išoriškai šis telefonas labiau panašus į įprastinį „iPhone 4“: stiklinė danga iš abiejų pusių, nepakitusi forma. Tačiau viduje, pasak pranešėjo, „viskas nauja“: A5 procesorius su dviejų branduolių pagrindiniu procesoriumi ir 2 branduolių grafiniu procesoriumi. Tvirtinama, kad jis yra 7 kartus greitesnis. Padidinus telefono spartumą su juo galima žaisti ir sudėtingesnius žaidimus: „Epic“ žaidimų kūrimo studijos vadovas pristatė žaidimą „Infinity Blade II“, kuriame panaudojami kai kurie grafikos metodai, nenaudojami netgi pažangiausių žaidimų kompiuterių kūrėjų. Žaidimas yra itin detalus, vaizdas atkuriamas su vandens atspindžiais, šviesos spinduliais, jonvabaliais.

Pagerinta telefono ryšio perdavimo sistema. „iPhone 4S“ išmaniai persijunginės tarp dviejų antenų, abi jos vienu metu ir priims, ir perdavinės duomenis – netgi pokalbio metu. Pagerinta pokalbių kokybė, o duomenų siuntimo greitis padidintas du kartus (maksimalūs greičiai: 14,4 Mbps atsisiuntimas, 5,8 Mbps išsiuntimas).

„Apple“ nusprendė konkuruoti su geriausiais rinkoje esančiais kompaktiniais fotoaparatas (t. y., skaitmeninėmis „muilinėmis“): 8 MP raiškos fotokamera, maksimali nuotraukų raiška – 3264 × 2448 taškų (60 % daugiau nei „iPhone 4“). Naujasis jutiklis yra su foniniu apšvietimu ir surenka 73 % daugiau šviesos nei „iPhone 4“ jutiklis. Be to, naujasis fotoaparatas yra 33 % greitesnis, juo atkuriamos spalvos tikslesnės. Telefono fotoaparate yra 5 lęšiai (ankstesnėje versijoje – 4), todėl gaunamas vaizdas yra 30 % aštresnis. Diafragma f/2,4 – fotoaparatas „įleidžia“ daugiau šviesos. Vaizdą telefonu galima įrašinėti „Full HD“ – 1080p raiška su vaizdo stabilizavimu. Taip pat telefone yra laikina triukšmo sumažinimo sistema, naudinga filmuojant prasto apšvietimo sąlygomis.

Bene šauniausia naujojo telefono savybė yra valdymo balsu programa „Siri“. Pristatyme buvo naudota demonstracinė bandomoji programos versija. Programa aktyvuojasi kelias sekundes palaikius nuspaustą „Home“ mygtuką. Anglų kalba paklausus „Koks šiandien oras“, telefonas pateikia ganėtinai išsamų dienos orų nusakymą, paklausus ar reikia rengtis lietpaltį „Siri“ atsako „Diena tikrai atrodo lietinga“, paklausus kiek valandų Paryžiuje telefonas pasako tikslų Paryžiaus. „Siri“ galima klausti apie situaciją akcijų biržoje, padėti rasti vienokį ar kitokį restoraną, uždavinėti su žemėlapiu susijusius klausimus, nustatyti žadintuvą.

Jeigu gaunate žinutę kol telefonas yra kišenėje, galite paprašyti „Siri“ perkaityti žinutę, o perskaičius pati programa pasiūlys jums į žinutę atsakyti arba perskaityti ją dar kartą. Prieš atsakant galima paprašyti „Siri“ patikslinti koks užimtumas nurodytas jūsų kalendoriuje ir pagal tai pateikti atsakymą. Naudojant „Siri“ galima kalbėti savo normalia kalba. Programa supranta pokalbį, jo kontekstą, prisitaiko prie asmens. Pradėjus telefono prekybą „Siri“ palaikys anglų, vokiečių ir prancūzų kalbas. Bėgant laikui bus įdiegtas didesnis kalbų skaičius, papildomos paslaugos.

Bus galima įsigyti juodą arba baltą „iPhone 4S“, versija su 16 GB vidinės atminties pasirašant dvejų metų mobiliojo ryšio teikimo sutartį su operatoriumi JAV kainuos 199 dolerius, 32 GB versija – 300 dolerių, 64 GB versija – 400 dolerių. Prekyba telefonu JAV, Kanadoje, Australijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Japonijoje prasidės spalio 14 dieną. Spalio 28 dieną jį bus galima įsigyti septyniasdešimtyje valstybių iš daugiau nei 100 ryšio paslaugų teikėjų. Daugiau apie šį modelį žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: