Uždaromi „Google Buzz“ ir „iGoogle) projektai  (9)

Paieškos gigantas „Google“ pranešė apie savo sprendimą uždaryti projektus „Google Buzz“, „iGoogle“, „Google Labs“ ir kai kuriuos kitus, kad galėtų susitelkti ties sėkmingai startavusiu socialiniu tinklu „Google+“, kuris jau turi apie 40 mln. vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai buvo pranešta kompanijos tinklaraštyje, taip pat pasirodė atitinkami pranešimai ir pačių projektų puslapiuose. Projektai bus uždaryti per artimiausias keletą savaičių.

„iGoogle“ – tai specialus informacinis puslapis, kurį vartotojas gali pertvarkyti pagal savo norus. Valdikliais puslapis gali rodyti praktiškai bet kokią informaciją, pavyzdžiui, transliuoti naujienas, nustatyti temų išvaizdą, valdiklius paskirstyti į keletą blokų ir pan. Iš esmės, pradinio sumanymo esmė – tai idealus pradinis puslapis, kuriuo vartotojas gali gauti prieigą prie visos reikalingos informacijos ir paslaugų. Tačiau tokia idėja internautų sąmonėje visgi neprigijo.

„Buzz“ – „gyvoji juosta“, atsiradusi praeitais metais. Tai bene didžiausia ir garsiausia „Google“ nesėkmė. „Buzz“ iš pradžių buvo kuriamas kaip „Twitter“ konkurentas, tačiau projektas taip ir neįgavo reikalingo pagreičio. Nors funkcionalumu „Buzz“ lenkė „Twitter“, tačiau „Google“ sprendimas buvo ne toks patogus. „Buzz“ negavo savo grafinės sąsajos ir buvo įjungtas į „GMail“ sudėtį, o tai tik dar labiau pasunkino jo pozicionavimą rinkoje.

Dabar gi „Gyvąją juostą“ galima rasti atskiroje „Google+“ profilio kortelėje. Po projekto uždarymo nebus galima rašyti naujų žinučių, tačiau visos senosios išliks. Norint, jas bus galima išsisaugoti „Google“ archyvatoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)