Kinijoje parduodama daugiau išmaniųjų telefonų negu JAV  (4)

Nors visuomenėje vyrauja nuomonė, kad Kinija pasižymi pigia darbo jėga, gaminančia telefonus ir kitokią techniką, skaičiai rodo, jog ten yra gana nemažai ir potencialių tokios technikos pirkėjų. Nauji duomenys rodo, kad per trečią metų ketvirtį Kinijoje parduota 23.9 milijonų išmaniųjų telefonų – daugiau nei Jungtinėse Valstijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV išmaniųjų telefonų pardavimų skaičius yra nedaug mažesnis ir sudaro 23.3 milijonų vienetų. Ir tokie skaičiai iš pirmo žvilgsnio gana logiški – juk Kinijos gyventojų skaičius ir lemia tokius pirkimo mastus. Tačiau įdomu dar ir tai, kokios kompanijos dalyvauja tose rinkose.

Kinijoje lyderiauja „Nokia“ kompanija su 6.8 milijonų parduotų įrenginių, nedaug atsilieka „Samsung“ su 4.2 milijonų – abi šios kompanijos kartu sudaro 46.1% visos rinkos. JAV situacija visiškai kitokia - čia pirmąsias pozicijas pasidalina „HTC“ ir „Apple“ modeliai, kurių per ketvirtį kartu buvo parduota 10.4 milijonų (44.6% rinkos).

Taigi, tokie skaičiai – dar viena priežastis labai rimtai pažiūrėti į Azijos šalis kaip į milžinišką potencialią rinką inovacijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: