Išleistas mobilusis telefonas musulmonams  (5)

Kompanija „Enmac“ sukūrė musulmonams skirtą telefoną „Enmac MQ710“. Tiesa, musulmoniškas jis tik savo informaciniu turiniu - įrenginio atmintyje patalpintas Korano tekstas arabų ir dar 29 kalbomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefone taip pat yra Korano ir hadisų (trumpi pasakojimai, susidedantys iš Mahomedui priskiriamų posakių ir liudijimų apie jo poelgius) audio knyga. Be to, „Enmac MQ710“ turi programas, kurios, kūrėjų manymu, bus naudingos musulmonams. „Qibla Compass“ nurodo, kurioje pusėje yra Meka (musulmonai turi melstis veidu į ją). Programa „Zakat Calculator“ skaičiuoja zakiato (pasiturintiems musulmonams privalomas turto ir pajamų mokestis, skirtas bendruomenės skurdžiams šelpti) dydį, o „Hajj Guide“ informuoja, kaip teisingai atlikti chadžą.

Įrenginys turi 2,8 colio įstrižainės 240 x 320 taškų raiškos sensorinį ekraną ir gali veikti su dviem SIM kortelėmis. Taip pat telefone yra radijo imtuvas ir vaizdo kamera. Aparatas kainuoja apie 160 dolerių.

„Enmac“ gamina ir kitus musulmonams skirtus įrenginius: grotuvus, „netbook“ kompiuterius ir skaitytuvus. Kiekviename aparate įrašytas Korano audio ir tekstinis variantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)